Meddig tart a “farkasordító” hideg? A jövő hét eleje, emberpróbáló lesz!


Hirdetés


Vasárnap reggel már -10 fok alá is hűl a levegő! És ez még csak a kezdet: hétfőtől napközben is -5, -10 fok lesz sokfelé, ráadásul havazásra, hófúvásra is készülni kell!

Hétfőn délelőtt dél felől egyre többfelé beborul az ég. Északon csapadék nem várható, délen azonban szórványosan számíthatunk hószállingózásra, havazásra.  Délután erősen felhős, borult lesz az ég. Délen többfelé várható havazás, hószállingózás, északon számottevő csapadék nem várható. Az északkeleti szél erős lesz. -10, -2 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden erősen felhős, borult lesz az ég és többfelé alakulhat ki havazás, hófúvásra is számítani kell. Erős lesz az északi szél. A hőmérséklet csúcsértéke -7, -2 fok között alakul.

Szerdán nyugat felől csökken a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap. Eleinte keleten még lehet havazás, hózápor, délután viszont már nem várható csapadék. Az északnyugati szél erős lesz. -8, -3 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön ismét erősen megnövekszik a felhőzet, egyre többfelé lehet hó, majd havas eső, ónos eső. Élénk lesz a délkeleti szél. -4, 1 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős, borult lesz az ég. Sokfelé várható csapadék: kezdetben havas eső, majd egyre többfelé ónos eső, eső várható. A délkeleti szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 0, 5 fok között alakul.

Szombaton szakadozik, csökken a felhőzet, helyenként futó zápor kialakulhat. Élénk délkeleti szél mellett 5, 10 fokot mérhetünk délután.

Vasárnap többször megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is előfordulnak. Számottevő csapadék nem várható. Élénk lesz a délkeleti szél, 5, 10 fok valószínű.

forrás: idojaras.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...