Máris itt van 2018 első Szuperholdja! Ilyen hatással lesz ránk!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

2018 első teliholdja egyben Szuperhold is lesz, az égi jelenséget a Földi keleti féltekén január másodikára virradóan csodálhatjuk majd meg. A nyugati féltekén, így Amerikában már szilveszterkor láthatták a „kikerekedett“ Holdat az ott élők, írja a CNN.

Szuperholdnak nevezi a köznyelv, amikor a telihold fázisa az ellipszis alakú holdpálya Földhöz legközelebbi pontján következik be, ilyenkor lesz a Hold Földről látható látszólagos mérete a legnagyobb.A kifejezést Richard Nolle asztrológus találta ki 1979-ben, de a csillagászok nem használják, mert nincs csillagászati jelentősége a holdtölte és a földközelség egybeesésének.

A jelenség létrejöttéhez két feltételnek egyszerre kell teljesülnie:

  • Legyen telihold.
  • A Hold a keringési pályáján éppen a legközelebb legyen a Földhöz.

lyenkor a Hold az átlagosnál 14 százalékkal nagyobbnak és 30 százalékkal fényesebbnek látszik. Bár a NASA szerint általában 13 havonta következik be csak Szuperhold, a decemberi után ez gyors egymásutánban már a második lesz, és annak sem kell aggódnia, aki valamilyen oknál fogva lemarad róla, hiszen január 31-én jön a következő, ami egyben az utolsó is lesz 2018-ban. Utóbbi egyébként kékhold is, mert egy naptári hónapon belül ez lesz a második telihold. Ilyesmi két és fél évente történik meg. És ha még ez sem lenne elég, január 31-én holdfogyatkozást is szemügyre vehetünk majd.

És milyen hatással lesz ez ránk? Íme néhány “tünet”, amelyeket már megfigyeltek:

  • a telihold az önmegvalósítás ideje, ilyenkor élünk testi és szellemi teljesítőképességünk csúcsára.
  • Földünk felszínének kétharmad részét víz borítja, a Hold pedig köztudottan hatással van a vízre. Testünk 50-60 százalékát víz alkotja, ezért az emberi szervezetre is komoly hatással van.
  • a telihold növeli az öngyilkosságok, balesetek és “furcsa események” gyakoriságát.
  • a Hold szabályozza a nők hormonháztartását, a termékenységét és a menstruációs ciklusát.
  • a napszúráshoz hasonlóan létezik holdszúrás is.
  • a Hold kibocsátotta frekvenciák hatással vannak az emberi elmére.

Az olyan panaszok pedig, mint a rosszullét, fejfájás teliholdhoz kötése Dr. Pintér Ferenc tapasztalatai szerint olyan okból is történhet, hogy a tüneteket valami egészen más, de tudományosan igazolható tényező okozza, például egy adott meteorológiai helyzet.

Ilyenkor az ember nem tudja, hogy épp milyen légköri hatástól fáj a feje, kezdett el szédülni, vagy alszik nagyon rosszul, mert ezeket nem látja. De érzékeli, mondjuk, hogy épp telihold van, és ha már kétszer ilyet tapasztalt, hajlamos összekötni a kettőt, és legközelebb is a Holdra fogni: “Telihold lesz, megint fájni fog a fejem”. És mivel emberek vagyunk, akkor is így gondoljuk, ha tízből csak kétszer jön be…

Illetve igaz az is, ha bizonyos dolgokba beleéljük magunkat, “elhisszük”, akkor idővel akár fizikai tüneteket is produkálhatunk. Akár egészen extrém formában, mint a holdfóbia: a holdfóbiás ember szó szerint retteg a teliholdtól, nem tud szabadulni a gondolattól, hogy ilyenkor valami szörnyűség fog vele történni.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...