Már lehet olvastad ezt a hírt, de mi is megosszuk! Nem találnád ki, hogy kik takarítják fel a cigarettacsikkeket Franciaországban!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hat varjat tanítottak meg arra, hogy szedjék fel a földről a csikkeket és más szemetet. A madarak jövő héttől kezdenek el dolgozni a nyugat-franciaországi Vendee térségben lévő Puyi de Fou parkban.

Nemcsak az volt a célunk, hogy takarítsanak, mivel látogatóink általában ügyelnek a tisztaságra, hanem az is, hogy megmutassuk, a természet maga is megtaníthat minket a környezetünkről való gondoskodásra”– mondta Nicolas de Villiers, a park illetékese az AFP francia hírügynökségnek. A vetési varjak a varjúfélék családjába tartoznak. Csak úgy mint a csóka és a holló és különösen intelligens állatok, a megfelelő körülmények között “képesek az emberrel is kommunikálni és kapcsolatot építeni játékon keresztül” – tette hozzá Villiers.

Egy ízletes madáreledelt tartalmazó doboz segítségével ösztönzik a varjakat arra, hogy takarítsák a parkot, minden alkalommal, amikor elhelyeznek benne csikket vagy valamilyen kicsiny szemetet, kapnak az eleségből.

MTI

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...