Hirdetés
Fotó: Tofi
Hozzávalók:
3 tojás
3 csapott ek nyírfacukor
15 dkg darált mandula
1 tk foszfátmentes sütőpor*
1 ek kakaópor
2 doboz Cocomas* kókuszkrém (4 dl)
1 cs. Zselatin fix, ha nem kóser, akkor 2 dkg zselatin forró vízben feloldva
kb. 15 dkg málna (egy dobozzal vettem az Aldiban, nem emlékszem, pontosan hány deka volt)
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A tojásokat a nyírfacukorral gépi habverővel legalább 4 percig verjük, hogy nagyon habos legyen. Akkor hozzáadjuk a mandulát, a kakaóport és a sütőport, elkeverjük, sütőpapírral borított, 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
2. Amikor kihűlt, a jól lehűtött Cocomast a Zselatin fixszel és a nyírfacukorral jó habosra verjük, beleöntjük a málnát (annyit kiveszünk belőle, amennyivel díszítjük majd a tetejét), tovább keverjük.
3. A mandulás alapot körbevesszük tortagyűrűvel, ráöntjük a málnás masszát, és díszítjük a málnaszemekkel. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.
Hát ennyi.
*bioboltokban kapható