Májtisztító kúra


Hirdetés


Ha megtisztítjuk a májat az epekövektől, az emésztés drámaian meg fog javulni, ami az egészség alapja. Hihetetlen, de a kúra megszünteti a váll, a felső végtagok és a hát fájdalmát. Sokkal több energiát és jobb hangulatot eredményez. Tapasztalatok szerint javulást hozhat bizonyos allergiás tünetek esetében is.
A májban lévő epecsatornák megtisztítása a leghatásosabb módszer, amit a szervezet egészsége érdekében megtehetünk. A máj munkája, hogy naponta 1-1,5 liter epét termeljen. A máj tele van kis csatornákkal, amelyek az epét a nagyobb epevezetékbe szállítják. Az epehólyag az epevezetékhez csatlakozik, és víztárolóként működik. Ha zsírt vagy proteint fogyasztunk, az arra készteti az epehólyagot, hogy körülbelül 20 perccel később kiürítse magát, a tárolt epefolyadék pedig befejezi az útját az epevezetéken keresztül a bélbe jutva.
Rengeteg embernél, beleértve a gyerekeket is, az epéhez tartozó csatornák tele vannak epekövekkel. Néhányuk kisebb-nagyobb panaszokat okoz, de némelyik tünetmentes marad. Ha az epehólyagot ultrahanggal vagy röntgennel megvizsgálják, semmit nem fognak találni. Általában a kövek nem is az epehólyagban helyezkednek el.
De nem csak emiatt nem láthatók, hanem azért sem, mert a legtöbbjük túl kicsi, és nem meszesedett még el, ezért a röntgensugarak áthatolnak rajta. Több, mint fél tucat fajtája létezik az epeköveknek. A legtöbbjükben koleszterinkristályok vannak. Lehetnek feketék, vörösek, fehérek, zöldek vagy barnák. A zöldek a rájuk tapadt epétől kapják a színüket.  Más kövek sok kisebb kőből állnak össze, ami azt mutatja, hogy az utolsó tisztítás után valamikor újra egyesültek.
Minden egyes kő belsejének legmélyén egy halom baktérium található, ami a kutatások szerint azt sugallja, hogy a kő egy elpusztult parazitából kezdhetett el formálódni. Ahogy a kövek nőnek, és egyre nagyobbak lesznek, a májban lévő nyomás miatt kevesebb epe termelődik. Képzeljük el ezt a helyzetet. Olyan, mintha a kerti locsolócsőben márványdarabok lennének. Sokkal kevesebb víz folyna ki belőle, ami csökkentené a lehetőséget arra is, hogy a csőből kilövelljenek a márványdarabok. Az epekövek miatt nagyon kevés koleszterin tudja csak elhagyni a testet, ezért a koleszterinszint megemelkedhet.
Végezzük el a májtisztító kúrát évente kétszer.
Hozzávalók
  • Keserűsó 4 evőkanál
  • Olívaolaj 1,1 dl (a lazább olívaolajat könnyebb lenyelni)
  • Piros grapefruit frissen, kézzel facsart leve 1 nagy vagy 2 kisebb gyümölcs leve (kb. 2 dl)
  • fél literes üveg kupakkal
  • Lehetőleg szombaton kezdjük el a májtisztítást, hogy tudjunk utána egy napot pihenni.
  • Ne szedjünk be előtte semmi olyan gyógyszert vagy vitamint, amit nem muszáj, mert azok csökkenthetik az eredményt.
  • Teljesen zsírmentes reggelit és ebédet fogyasszunk. Például kását gyümölccsel, gyümölcslevet, mézes vagy lekváros kenyeret vaj nélkül, sütőben sült burgonyát vagy nyers zöldségeket, csak sóval. Ne igyunk tejet sem. És tilos bármiféle felvágott, májkrém, vagy hús. Így az epe megsokszorozódik, és nő a nyomás a májban. A nagyobb nyomás pedig több követ fog kipréselni.
14.00:
Mostantól ne együnk, és ne igyunk semmit. Ha ezt a szabályt felrúgjuk, később rosszul érezhetjük magunkat.
18.00:
Készítsük el a keserűsóoldatot. Oldjunk fel 1 evőkanállal 2 dl langyos vízben. Ezt még háromszor kell majd megcsinálni (20 órakor, reggel 6 és 8 órakor).
Igyuk meg a 2 dl keserűsó oldatot Adhatunk hozzá egy kávéskanál C-vitamin port, hogy javítsuk az ízét. Megihatunk utána pár korty vizet, vagy kiöblíthetjük a szánkat, esetleg bekaphatunk 1  szem gyümölcsös  rágót (mentolosat TILOS!!)
Tegyük ki az olívaolajat és a grapefruitlevet melegedni.

20.00:
Ismét igyunk meg ugyanannyi keserűsós vizet. Délután két óra óta nem evett, de nem fog éhséget érezni. A siker érdekében rendkívül fontos az időpontok pontos betartása!

21.45:
Öntsünk 1  dl olívaolajat egy jól záródó edénybe. Adjuk hozzá a legalább 1,5-2 dl grapefruit levet, melyből előzőleg villával kiszedtük a rostokat. Zárjuk le, és rázzuk jól össze, amíg teljesen vízszerű folyadékot nem kapunk. Menjünk el WC-re többször is, ha kell, még akkor is, ha emiatt egy kicsit késik a következő időpontunk. 15 percnél több késés azért ne legyen.

22.00:
Igyuk meg az elkészített italt. Ha szívószálat használunk, könnyebben meg tudjuk inni a folyadékot. Ihatjuk az ágy mellett rögtön, de mindenképp állva, lassan, kb. 5 perc alatt (nagyon öreg vagy beteg emberek elhúzhatják 15 percig is). Utána azonnal feküdjünk le. Ha ezt nem tesszük meg, lehet, hogy semmilyen eredményt nem érünk el. Minél hamarabb fekszünk le, annál több kő fog távozni a szervezetünkből. Ahogy lenyeltük az utolsó kortyot, menjünk az ágyba, és feküdjünk le. A hátunkra feküdjünk, a fejünk alatt legyen minél több párna, és maradjunk mozdulatlanul legalább 20 percig. Koncentráljunk arra, ami a májban történik. Ezt érezni is fogjuk (fájdalom nélkül), mert a keserűsó megnyitotta a csatornákat. Igyekezzünk minél hamarabb elaludni.

A következő reggel- 6.00 órakor- igyuk meg a harmadik adag keserűsós vizet. Ha hányingerünk van, várjuk meg, amíg elmúlik, mielőtt meginnánk az adagot. Csepegtethetünk bele néhány csepp frissen facsart citromlevet.

Feküdjünk vissza.

2 órával később igyuk meg a negyedik (utolsó) keserűsóoldatot. Nyugodtan feküdjünk vissza pihenni.

További 2 óra múlva elkezdhetünk enni. Először csak egy kis gyümölcslevet igyunk. Fél óra múlva már gyümölcsöt is fogyaszthatunk. Egy órával később pedig már ehetünk rendesen, de ne túl nehezet. Vacsorára már teljesen rendben leszünk.

Mennyire voltunk sikeresek? Reggelre hasmenés várható. Vegyünk magunkhoz egy elemlámpát, hogy a székletben megtaláljuk az epeköveket. Keressünk zöldeket, mert ezek bizonyítják, hogy valódi epeköveket és nem ételmaradványokat látunk. Csak a májban lévő epe zöldborsó színű. A koleszterintartalom miatt az epekövek a széklet fölött fognak úszkálni.Sok-sok epekőtől kell megszabadulni, hogy az allergiák és a hátfájdalom tartósan megszűnjön. Az első tisztítás akár napokra megszabadíthat minket tőlük, de ahogy a hátsó traktusban lévő kövek előrejutnak, újra előjönnek a régi tünetek.A teljes siker érdekében az első évben tanácsos a kúrát 2 havonta megismételni, utána már elég évente kétszer elvégezni. Soha ne végezzük azonban olyankor, ha betegek vagyunk!

http://auretiel.hu/images/stories//content/majtisztitas/kovek5Ft.jpghttp://auretiel.hu/images/stories//content/majtisztitas/zoldborsok.jpg
Néha az epecsatornák tele vannak koleszterinkristályokkal, amelyek még nem formálódtak kövekké. Ezek úgy néznek ki, mint a „pelyva”, ahogy a WC-ben a folyadék tetején úszkálnak. Barnás színűek lehetnek, tele koleszterinkristályok millióival. Ezektől a pelyváktól legalább annyira fontos megszabadulni, mint a kövektől.
A kúra teljesen biztonságos, ám amennyiben Önnek 1,5-2 cm-es vagy ennél nagyobb epekövet diagnosztizáltak, már ne fogjon bele a kúrába. Amennyiben nem rendelkezik erre vonatkozó információval, a biztonság kedvéért csináltasson egy hasi UH vizsgálatot. Amennyiben az UH nem mutat 1,5 cm-esnél nagyobb követ bátran belefoghat a kúrába. (Akkor is érdemes elvégezni ha egyáltalán nem mutathatók ki kövek, hiszen ennél egyszerűbben és olcsóbban nem lehet megelőzni az epekövek kialakulását.) Ez az eljárás ellentmond sok modern orvosi nézőpontnak. Az epekövek szerintük az epében formálódnak, és nem a májban. Szerintük csak pár darab fordulhat elő, és nem ezrek.
A fájdalmat nem kötik össze mással, csak az epegyulladással. Könnyű megérteni, hogy miért gondolják ezt: amikor akut fájdalom alakul ki, akkor már van néhány kő az epehólyagban, és már elég nagyok és meszesek ahhoz, hogy röntgennel látni lehessen őket, és tényleg gyulladást okoznak. Amikor eltávolítják őket az epehólyagból, a fájdalom megszűnik – de az emésztési problémák és más fájdalmak megmaradnak.
Az igazság nyilvánvaló. Azoknál az embereknél, akiknél az epehólyagot műtétileg eltávolították, még mindig zöld, epével burkolt kövek ezrei találhatók, és bárki, akit ez érdekel, és felboncolja a köveit, láthatja, hogy koncentrikus körökben lévő koleszterinkristályok mutatják az „epekövek” valódi természetét.
(Dr. Hulda Clark nyomán)
forrás: www.auretiel.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...