Magyar Életbiztosítók is kínálják! Elérhető közelségben az egészségünket előre megjósoló DNS vizsgálatok!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Egy nagy biztosító újításáról, kiegészítő termékéről van szó: az egészségesebb életmód elérése érdekében alaposan feltérképezik az életkörülményeiket, és az elérhető vizsgálatok segítségével megismerhető, hogy milyen kockázatoknak van kitéve az ügyfél egészségi állapota.

Ma már mindenki számára egyértelmű, hogy az egészséges életmód jobb közérzetet és egyben megnyerőbb külsőt is eredményez. Van, aki sokat tesz ennek érdekében, és van, aki kevesebb figyelmet szentel annak, hogyan él.  Egyesek sok étel elfogyasztása mellett sem híznak, másoknak sokkal jobban oda kell figyelniük a vonalaikra. A génjeinknek – számos más tényező mellett – meghatározó szerepe van ezeknek az egyéni különbségeknek az alakulásában.

Bár az emberek génállománya 99,9 százalékban azonos, a maradék 0,1 százalékon hatalmas eltérések múlnak. Ez az egytized százalék határozza meg az olyan szembetűnő külső jegyeinket, mint például a haj- és szemszín, vagy a testmagasság. Ami azonban ennél is fontosabb, hogy ezekben a génekben rejlenek azok a külsőleg nem látható személyes tulajdonságok, amik befolyásolják a mindennapjainkat és az életmódunkat.

Példának ott van a cukorfogyasztás. A cukor érzékelése eltérő az embereknél, így aki kevésbé érzékeli az édes ízt, az hajlamos a magasabb cukorbevitelre, ami akár diabéteszhez is vezethet.  De például az emberek szervezete másképp dolgozza fel a húsféléket is, ezért fordulhat elő, hogy a sertéshús fogyasztása egyeseknél hízáshoz vezet, másoknál pedig nem okoz jelentős testsúlynövekedést. Ez a genetikai hajlam eltéréséből és a genetikai sokszínűségből fakad, ami népcsoportonként, családonként és egyénenként is tetten érhető. Minél nagyobb az örökletesség mértéke, annál nagyobb hatással bírnak a génjeink, és annál kevésbé hat ránk a környezetünk, életvitelünk.

A modern technológia segítségével ma már lehetőség van arra, hogy „olvassunk” a genetikai információkat tartalmazó DNS szerkezetéből. Egy személyre szabott DNS teszttel megtudhatjuk, hogy a saját génjeink alapján milyen ételek, italok vagy vitaminok fogyasztásával tehetünk a legtöbbet egészségünk megőrzése érdekében, vagy melyik sportág felel meg legjobban szervezetünk felépítésének, és milyen kockázatoknak vagyunk leginkább kitéve.

„Ez a technológia ma már Magyarországon is elérhető az Allianz Hungária Zrt. legújabb egészségbiztosítási kiegészítő fedezeteként, Genetika+ néven. A DNS vizsgálatot követően egy 100 oldal hosszú, személyre szabott étrend- és életmódtervet kapnak az ügyfelek, amely egyben tanácsokat is nyújt, hogy milyen egészségi kockázatokra érdemes odafigyelniünk. Minél jobban megismerjük saját szervezetünk működését és a génjeinkben rejlő információt, annál többet hozhatunk ki azokból a tulajdonságokból, amivel a természet megajándékozott bennünket, és annál többet tehetünk saját egészségünk megőrzéséért” – mondta Kozek András, az Allianz Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese.

A 2015. júliusi bevezetés óta leginkább a kisgyermekes családok érdeklődtek a termék iránt, illetve azok, akiknek fontos az egészségük, elsősorban a sportolók. „Tapasztalataink alapján azok az ügyfelek, akik már igénybe vették a kiegészítő biztosítást, az elemzés gyorsaságával, hitelességével és a tanácsadással kifejezetten elégedettek, mindemellett azt találták leghasznosabbnak, hogy egy újfajta megközelítéssel konkrét tanácsokat kaptak az egészségük megőrzése érdekében” – összegezte Kozek András.

VIDEÓ>>> megtekintés az eredeti oldalon

 

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...