Létezik egészséges gumicukor? Igen! Mutatjuk a receptet!


Hirdetés

Gyerekek és felnőttek nagy kedvence a gumicukor, aminek bio változatát akár mi magunk is könnyedén elkészíthetjük.

A piacon számtalan gyümölcs közül válogathatunk, amikből aztán nemcsak lekvárt, hanem házi, adalékanyagmentes gumicukrot is készíthetünk. A hangsúly az adalékanyagmentes szón van, hiszen kukorica keményítő, kukorica szirup, viasz, cukor, és mindenféle mesterséges színezék és aroma helyett, a cukorkák csupán gyümölcslevet, zseltanint, citromlevet és mézet tartalmaznak. Igaz, hosszabb ideig nem ajánlatos tárolni, bár szerintünk úgyis hamar elfog fogyni.

Hozzávalók:
  • – 1,5 dl frissen facsart gyümölcslé (alma,körte,répa,narancs)
  • – 3 evőkanál zselatin (vegetáriánusoknak pektin, vagy agaragar)
  • – 2 – 3 evőkanál nyers méz ( a méz a 42°C – os melegítéstől válik nyerssé, amely segít megőrizni a méz természetes enzim aktivitását, ellentétben a hőkezelt mézzel)
  • – gyümölcscentrifuga
  • – szilikonforma
Így csináld:

1. Préseld ki a gyümölcslevet.
2. A gyümölcslé feléhez keverj zselatint, majd néhány percig hagyd állni.
3. Egy másik edényben kezd el melegíteni a maradék gyümölcslevet, amihez folyamatosan keverd hozzá a zselatinosat. Arra vigyázz, hogy csak melegítsd és ne forrald a gyümölcs levét, nehogy elvesszen a vitamintartalmuk. Ha szükséges habverővel simára keverheted a masszát.
4. Add hozzá a nyers mézet és a citromlevet.
5. Öntsd szilikonformába, majd tedd hűtőbe 30, vagy fagyasztóba 10 percre.

Az elkészítési idő mindössze 45 perc, formától függően, 1,5 dl gyümölcsléből 15 – 20 cukorkát kapunk. Jó nassolást!

Hirdetés
Hirdetés betöltése...