Lestyános csirkeragu kapros tönkölyös pityókagombóccal


Hirdetés

Hozzávalók: Olaj 0,02 l • Vöröshagyma tisztított 0,1 kg • Sárgarépa tisztított 0,4 kg • Gyökér tisztított 0,3 kg • Zeller tisztított 0,1 kg • Burgonya tisztított 0,4 kg • Csirkecomb filé 0,4 kg • Jódozott só 0,05 kg • Tojás fertőtlenített 1 db • Tejszín 0,1 l • Citrom 0,1 kg • Lestyán,kapor zöld friss 0,15 cs • Teljes kiőrlésű tönkölyliszt 0,1 kg • Étkezési keményítő 0,04 kg • Tönköly korpa 0,03 kg • Olaj 0,02 l • Vöröshagyma tisztított 0,1 kg • Sárgarépa tisztított 0,4 kg • Gyökér tisztított 0,3 kg • Zeller tisztított 0,1 kg

Elkészítés: Elkészítjük a pityókagombócot. A burgonya ¾ részét kisebb kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük, leszűrés után még melegen villával áttörjük. Hozzá adjuk a felvert tojást, a teljes kiőrlésű tönköly lisztet, a tönkölykorpát, egy kevés finomra vágott kapor zöldet, majd összekeverés után kisebb gombócokat gyúrunk. A gombócokat sós vízben kifőzzük, majd levében hagyjuk melegen tálalásig. A megmosott egész csirkecomb filét sós vízben a zöldségekkel (egész sárgarépa, egész zeller, egész gyökér, burgonya, vöröshagyma, fokhagyma, lestyán) együtt puhára főzzük. A húslevesből kivesszük a csirkecombot, a sárgarépát és a gyökeret, vékony csíkokat vágunk, majd a leszűrt húslében tartjuk melegen tálalásig. A megmaradt főtt zöldségeket a főzőlében leturmixoljuk. A leturmixolt zöldségpürét keményítővel besűrítjük, tejszínnel dúsítjuk és kiforraljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. A díszítéshez szánt lestyán zöldet nagyon finomra vágjuk, kevés olajjal és a frissen kifacsart citrom levével összekeverjük.

Tálalás: A tányérba helyezzük a gombócokat, ráöntjük a forró levest, és megszórjuk a vékony csíkokra vágott hússal, és zöldséggel. Fűszeres olajjal megcsepegtetjük.

fsf

Séf – Bakk István

Szakács – Samu Zsuzsanna

Junior Vendéglátó Zrt.

Országos Közétkeztetési Szakácsverseny – Döntős Recept, 2016

Hirdetés
Hirdetés betöltése...