Lerakódott váladékot köhögsz fel? Akkor ezt ismerned kell! A színe és állaga pontosan jelzi testünk egészségállapotát!


Hirdetés


A légzőkészülék felső felében (orr, száj és torok) lerakódott nyálka színe és szerkezete nagyon sok mindent elárulhat a szervezet egészségéről, főleg a tüdő és a többi légzésben résztvevő egység állapotáról, ezért érdemes odafigyelni rá!

VILÁGOS: Ha világos nyálkát észlelünk, az teljesen normális állapotot takar. Vízből, sóból, antitestekből és más immunsejtekből tevődik össze.

FEHÉR: A fehér nyálka orrduguláskor fordul elő, az erőltetett orrfújás következtében a nyálka sűrűbbé és fehéres árnyalatúvá válik.

SÁRGA: A sárgás váladék egyértelműen fertőzés jelenlétét jelzi, a fehérvérsejtek küzdenek a kialakult fertőzés ellen a légzőkészülék területén és a váladékkal keveredve sárgás színt eredményeznek.

467903658_1280x720

ZÖLD: A zöld színű váladék az immunrendszer nagyfokú védekezését jelzi, a szervezetet megtámadó kórokozók ellen fellépő immunválaszt jelzi.

VÖRÖS: A vöröses/pirosas színt a vér kölcsönzi, számos oka lehet annak, hogy a felköhögött váladék vért is tartalmaz, lehet az akár a túlzott és megerőltető köhögés meghűlés esetén, vagy akár az apró hajszálerek megrepedése miatt is kerülhet vér a nyálkába.

BARNA: Ha barnás színű váladékot észlelünk, az egy régebbi vérzésnek köszönhető, vagy akár gombás fertőzés jelenlétét is jelzi.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...