Lenmagos sárgarépa fasírt


Hirdetés

undefinedA fasírtról szinte kivétel nélkül mindenkinek a hús jut eszébe, amely hagyományos módon pirospaprikával, fokhagymával, fekete borssal van fűszerezve. De lehet ezt másként is. Például lehet fasírtot készíteni zöldségekből is. Mondjuk sárgarépából. Furán hangzik? Olvass bele a receptbe, és szerintem téged is meg fog győzni.

 

Amikor elkezdtem készíteni a zöldbab főzeléket, még nem gondoltam rá, hogy mi legyen majd a feltét hozzá. Úgy voltam vele, hogy a tükörtojás mindig minden főzelékhez passzol. Aztán amikor benyúltam a tojásokért a hűtőbe, megláttam az ott árválkodó sárgarépákat, és megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy miért is ne lehetne belőlük valamit készíteni, mondjuk fasírtot?

Nekiláttam hát, és örömmel jelenthetem, hogy hatalmas sikert aratott. Egyrészt nagyon kevés hozzávaló szükséges hozzá, másrészt tényleg nagyon hamar elkészül.

Hozzávalók:

  • 30 dkg megtisztított reszelt sárgarépa
  • 10 dkg reszelt pizza mozzarella
  • 4 tojás
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 teáskanál lenmag
  • 2 kávéskanál só
  • 10-12 tekerés színes bors

Hozzávalók még:

  • kókuszzsír a sütéshez

A recept nagyon egyszerű a sárgarépát és a sajtot kislyukú reszelőn reszeld le. Ezután add hozzá az összes többi hozzávalót. A tojásokat, a zsemlemorzsát, a lenmagot, a sót és a frissen őrölt színes borsot.

Az egészet jó alaposan keverd össze. Olyan masszát kell kapnod, amely nem folyós, nem száraz, hanem szépen összeáll, és könnyedén tudsz belőle gömböket formázni.

A kókuszzsírt tedd fel melegedni. Ha már elérte a megfelelő hőmérsékletet, a fasírt masszából formázz ping-pong labda méretű gömböket, és tedd a forró kókuszzsírba. Nem kell semmibe beleforgatnod őket. Közepes hőfokon, 5-6 perc alatt szép aranysárgára sülnek.

Lehet ez a köret a főzelék mellé, de tálalhatod fokhagymás natúrjoghurttal is.

Forrás:gasztrozseni.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés betöltése...