Legyőzhetjük a maláriát


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az izraeli Wizmann Kutatóközpont munkatársai rájöttek, hogy a maláriát okozó paraziták miként csapják be az emberi szervezetet. Az izraeli Wizmann Kutatóközpont munkatársai kulcsfontosságú felfedezéseket tettek nemrégiben a maláriafertőzés kialakulásával és működésével kapcsolatban. A betegséget az orvostudomány évek óta próbálja megfékezni, de a Plasmodium falciparum nevű parazita eddig ellenállónak bizonyult minden kísérleti gyógymóddal szemben.

A parazitát az intelligens kórokozók közé sorolták eddig a kutatók, mivel képes volt a kezelésekkel szemben újabb és újabb ellenállási módszereket kifejleszteni. De most az izraeli intézet orvosai ír és ausztrál szakemberekkel együtt mégis megfejetették, hogy pontosan milyen stratégiát használhat a fertőzés.

A malária évente mintegy kétszázmillió embert betegít meg. Az öt év alatti gyermekek körében is magas a fertőzöttek száma, meghaladja a félmilliót. A parazitákat a Anopheles szúnyog csípése terjeszti. A faj Egyiptomtól egészen Kínáig elterjedt. A betegség főbb gócpontjai a melegebb és trópusi éghajlatú vidékek.

Az úgynevezett STING molekulaérzékelő protein szerepére rátapintva az orvostudomány a jövőben alkalmas lehet arra, hogy az immunrendszert megtévesztő mechanizmust átalakítsák, és az egymással kommunikálni képes parazitákkal időben leszámoljanak. Ennek az immunrendszert romboló mechanizmusnak a felfedezésével a maláriával szemben folytatott többéves küzdelem újabb szintre lépett. Neta Regev-Rudzki, a Weizmann Intézet biomolekuláris részlegének kutatója szerint rövidesen lehetségessé válik, hogy megakadályozzák a világban a malária terjedését.

forrás: hirado.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...