Legkedveltebb, és legtöbbet fogyasztott gyümölcsök, a diabetika.hu olvasóinak “szavazatait” összesítve


Hirdetés


Délelőtt tettünk fel önöknek, kedves olvasóinknak, egy kérdést! Ami egész pontosan így szólt:

Meg tudnák határozni, hogy eddigi életük során melyik gyümölcsöt szerették a legjobban? és melyikből fogyasztottak eddig a legtöbbet? Ha van esetleg kedvük, idejük, és “ezzel” is tisztában vannak, egy miértre is nagyon kíváncsiak lennénk!

Nagyon örültünk neki, hogy ennyi hozzászólást kapott a kérdés, jó volt látni, hogy nem csak a politika 🙁 tud “megmozgatni” ennyi embert! 🙂 Szóval természetesen egy ilyen spontán felmérésnek is akkor van igazán értelme, vagyis inkább úgy mondanám, hogy úgy teljes a történet, ha megpróbáljuk összegezni is a válaszokat!

Elsőnek néhány általánosabb észrevétel, aztán a konkrét számok. Nagy örömünkre szolgált azt is többször olvasni, hogy sok hozzászóló fontosnak tartotta megjegyezni azt is, hogy előnyben részesíti a magyar gyümölcsöt! Ez remek, és reméljük, hogy a jövőben is tudja a magyar gyümölcstermesztés fedezni a hazai igényeket ( bár volt aki említette, hogy már nem igazán talál magyar terméket a polcokon…valószínűleg neki is igaza van ). Volt olyan is, hogy valaki pld. csak dinnyét írt, ezt úgy számoltuk, hogy mind a sárgadinnyéhez, mind pedig a görögdinnyéhez hozzáadtunk +1-et. De voltak akik mindent szeretnek,  így írták, olyankor nem számoltunk, mert bár ez a legtökéletesebb álláspont 🙂 , mégsem számolhatunk ez esetben mindenhez +1-et, mert az torzítaná az egzotikusabb gyümölcsök esetén a számokat. Egy mangó esetén, jó konkrétan tudni, hogy szereti-e azt az adott szavazó. ( a statisztika miatt ) Egy kedves ( férfi ) olvasónknak pedig megígértem, hogy megemlítjük,  a kérdését amit feltett nekünk! : “- A vegyes gyümölcs pálinka is számít ???”.. :ez apróbb “zavart” okozott 🙂 , de végül úgy döntöttünk, hogy sajnos nem tudjuk ezt sem beleszámolni a statisztikába.

Elvileg 2 gyümölcsöt vártunk volna, de elismerjük, hogy nagyon nehéz lett volna ezt meghatározni, szóval  ez esetben mindent számoltunk. Egyébként sokkal nehezebb volt összesíteni, mint ahogy azt elsőre gondoltuk. Próbáltunk odafigyelni, de nyilván hibáztunk is, de kb. ennyi “szavazat”, infó, már elég ahhoz, hogy néhány hibával is valamennyire reális képet kapjunk. Nos 🙂 A legkedveltebb kategóriát könnyebben meghatározták, de a legtöbbet fogyasztott gyümölcsöt már nem annyira. Sőt igazából oda, csak azokat tettük be, amiket konkrétan! megtudtak nevezni néhányan, így ott jóval kevesebb gyümölcs szerepel! De még így is az abszolút győztes: az ALMA. Ami számunkra igazán meglepő, hogy a CITROM-ot mindössze ketten! említették, mint kedvenc. Bár az igaz lehet, hogy a citromot, úgymond nem tudjuk csak úgy enni, harapni, és persze igen savanyú, de ennek ellenére azt javasoljuk, hogy ebből is tessék többet fogyasztani!!! Nagyon jól szerepeltek a DINNYÉK, EPER, MÁLNA. ( Egy apró megjegyzés. 3 szezont dolgoztam Angliában, farmokon, így hitelesen tudom mondani, hogy az említett “gyümölcs győztesek” közül,  a legnagyobb területen pont almát, epret, és málnát termelnek!  De talán kb. itthon is így van, max. arányaiban dinnyéből van több, szóval ez esetben a kínálat, jól igazodik a kereslethez. ) Déligyümölcsök közül, egyértelműen a BANÁN, és a NARANCS az elsők, majd MANDARIN, ANANÁSZ. Bár ezek nem olyan meglepőek számunkra, hisz ennyivel kb ki is merül a “fő” magyarországi kínálat ebből a kategóriából! Ami szintén meglepett minket, hogy a RIBIZLI-t egész “sokan” említették, annyian mint a SZILVA-t! Illetve egy észrevétel. Egyértelmű, hogy bizonyos  gyümölcsök fogyasztása elsősorban a szezonban ugrik meg, és ha ezt figyelembe vesszük, kijelenthetjük, hogy ha pld. az  eper vagy a görögdinnye egész évben “versenyben” tudnának lenni az almával, akár le is győzhetnék! 🙂

Megemlítettek érdekes gyümölcsöket is: FÜGE, GRÁNÁTALMA, FEKETE SZEDER, ÁFONYA, SZEDER, NASPOLYA, EPERFA  és EGRES, JOSTA ( amiknek utána is kellet néznem, mert nem tudtam mi is az ), MANGÓ, KÓKUSZDIÓ. Használták még a Nektarin (kopaszbarack), Sárgabélű görögdinnye, Kecskecsöcsű szőlő, Lószemű szilva kifejezést. Említették még, a diót, aszalt gyümölcsöket, mogyorót, mandulát.

Mindezt egy táblázatban próbáltuk összefoglalni! A cikk megírásának a pillanatáig, 133 hozzászólás érkezett, szóval ennyiből született meg az alábbi végeredmény. ( A fejlécekre kattintva lehet navigálni a táblázatban ):

[wp_table id=23349/]

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...