Kurkuma mint potenciális prosztatarák ölő és időskori elbutulást megelőző szer


Hirdetés

Kurkumin, az aktív gyulladáscsökkentő vegyület amely megtalálható az indiai kurkuma fűszernövényben, nagy hírnevet szerzett sok halálos kimenetű daganatos betegség legyőzésében. Új bizonyítékokat tár fel a Cancer Research lapban megjelent tanulmány amely úgy véli, hogy a természetes fenol lassítja a prosztata daganat növekedését oly módon, hogy gátolja azon receptorok működését, amelyek a szövetek növekedését segítik elő.

További kutatásokat a PLoS One cimü folyóirat tett közzé és ott a kurkuma hatásmechanizmusát pontosan el is magyarázzák. A kurkumin molekulák az amiloid fibrillumokat támadják meg amelyeknek szerepük van a természetellenes fehérje-szerű plakkok kialakulásában. Az utóbbi folyamat jellemző az Alzheimer-kórban szenvedő betegeknél. Curry fűszer étrendhez való hozzáadása vagy napi egy kapszula standardizált kurkumin bevétele segít megnyerni a rák terjedése és az Alzheimer-típusú elbutulás elleni harcot.

A prosztatarák az egyik leggyakoribb betegség, több mint 250.000 diagnosztizált esettel az Egyesült Államokban minden évben.

A kurkuma gátolja a prosztata sejt azon receptorait amelyek segítségével a prosztatában a rák terjedhetne.

A kutatók azt találták, hogy a kurkuma két genetikusan örökölt receptort is gátol amelyek működése szükséges a prosztatarák kifejlődéséhez.

A kutatás vezetője, Karen Knudsen és csapata azt találták, hogy a kurkuma más rosszindulatú daganatok, mint a mellrák legyőzésében is hatásos. 

Egy másik kutatóintézetben tudósok megállapították, hogy a kurkuma meghosszabbítja az életet és növeli az agyi idegsejtek aktivitását neuroprotektív pajzsot képezve Alzheimer-kór ellen. A kutatócsoport megállapította, hogy a kurkuma megakadályozza a káros amiloid fibrillumok felhalmozódását az ideg szinapszis körül. Az amiloid gubancokról ismert, hogy megakadályozzák a normál elektromos és kémiai ingerületátvitelt a neuronok közt amelyeknek szerepe az emlékek megőrzése és általános agyi működés fenntartása.

Tudományos kutatások továbbra is folytatódnak fűszer-és gyógynövény kivonatokkal kapcsolatban. A kutatók remélik, hogy számos halálos betegség gyógymódját megtalálják gyógynövényekbe rejtve. 250 mg- 500 mg standardizált  kurkuma kivonat jelentősen csökkenti a rák kockázatát és elősegíti az egészséges agyműködést.

Forrás:http://naturahirek.hu/kurkuma-mint-potencialis-prosztatarak-olo-es-idoskori-elbutulast-megelozo-szer/

Hirdetés
Hirdetés betöltése...