KORONAVÍRUS: ÚJ TÜNETEKET AZONOSÍTOTTAK A KUTATÓK! A HAJHULLÁS IS JEL LEHET!


Hirdetés


Az epidemiológusok elismerik, hogy a COVID-19 tele van “rejtvényekkel”, és nagyon sok mindent kell még megtudnunk róla. Néhány napja  Dr. Fauci ( Egyesült Államokban, a  Nemzeti Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének  igazgatója ) is az panaszolta, hogy a vírusban szenvedők csaknem fele nem lát, érzékel tüneteket, és ez az egyik oka annak, hogy a fiatalok olyan óvatlanok voltak, ami állítólag hozzájárultak a vírus terjesztéséhez.

Nos az Indianai Egyetem Általános Orvostudományi Iskolájának nemrégiben közzétett tanulmányában meglepő eredmény született. A vizsgálatot az Indianai Egyetemi Orvostudományi Iskola és a helyi COVID-19-ot túlélő csoport Survivor Corps orvosa végezte el egy „Facebook” közvélemény-kutatás segítségével, amely során a betegséget tulélők osztották meg részletesen a tapasztalatiakat, és ezen információk alapján fogalmazták meg a következő ÚJ megállapításokat!

A CDC mindössze 17 tartós COVID-19 tünett azonosított, ám Dr. Natalie Lambert, a kutatásban dolgozó társult kutató professzor szerint több mint 1500 beteg felmérésealapján 98 lehetséges tünetre derült fény.

“A vizsgálatunk során felfedezett új tünetek közé tartozik a súlyos idegfájdalom, a koncentrációs nehézség, az alvási nehézség, a homályos látás és még a hajhullás” – mondta Lambert írásbeli nyilatkozatában.

A tanulmány ezesetben nem “szűkítette” a tünetek körét, hanem növelte. Azonban mivel a COVID-19 gyakran teljesen tünetmentes, vagy enyhe lefolyású, a több tünet ismerete segíthet a felismerésben!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...