KORONAVÍRUS: SZÜKSÉGHELYZET ÉSZAK-KOREÁBAN, MÁR HÍVATALOSAN IS ELISMERIK A VÍRUS JELENLÉTÉT!


Hirdetés


Észak-Korea hivatalosan is regisztrálta szombaton az első, koronavírus-fertőzés gyanúját felvető esetet, ezért összehívták a kormányzó Koreai Munkapárt központi bizottságának rendkívüli ülését – jelentette a KCNA állami hírügynökség.

A tájékoztatás szerint egy olyan férfinál áll fenn a fertőzés lehetősége, aki nemrég tért vissza Keszong városba a szomszédos Dél-Koreából, ahová illegális úton távozott mintegy három évvel ezelőtt. Közölték: az illető koronavírus-gyanús tüneteket produkált, ezért karanténba zárták őt, és megpróbálják felderíteni, hogy kikkel léphetett kapcsolatba.

KIM DZSONG UN ÉSZAK-KOREAI VEZETŐ SZÜKSÉGHELYZETET RENDELT EL, VALAMINT UTASÍTOTT KESZONG LEZÁRÁSÁRA.

Ez lehet az első fertőzési eset, amelyről hivatalosan beszámolnak a helyi hatóságok, amelyek eddig tagadták a vírus jelenlétét a távol-keleti országban. Sajtóhírek azonban arról szóltak korábban is, hogy az országban jelen van a vírus, de az észak-koreai vezetés tagadja azt. Észak-Korea a szokásosnál is szigorúbb határzárat rendelt el a járványhelyzet miatt, és ezreket különítettek el, a korlátozásokat azonban az utóbbi hetekben már lazították.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...