KORONAVÍRUS: SOK AZ ÚJ FERTŐZÖTT! GÓCPONT LETT EGY IDŐSEK OTTHONA!


Hirdetés


Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1190 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 11 idős, krónikus beteg. Ezzel 77 főre emelkedett az elhunytak száma. 112 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból. A Pesti úti idősek otthonában eddig 151 igazolt koronavírus-fertőzött van és 7 elhunyt. A fertőzöttek száma várhatóan magasabb lesz a több mint ötszáz fős idősotthonban, mert a laborvizsgálatok még jelenleg is tartanak.

A megerősített megbetegedések száma nagyot ugrott az elmúlt 24 órában, hiszen a 210 új eset messze a legmagasabb: a hét korábbi napjain átlagosan 80 körüli fertőzést azonosítottak. A gyorsulást jelentős mértékben magyarázza jelentős számú fertőzés a Pesti úti idősek otthonában, ami ismét mutatja, hogy zárt helyen a vírus különösen jól terjed.

A héten sajnos emelkedett az elhunytak száma is, hiszen 8-11 között volt a napi haláleset, miközben az előző héten átlagos napi 3 halálos áldozatot követelt a vírus.

A 11 elhunytnak mind volt valamilyen komoly alapbetegségük, tízen 64 és 89 év közöttiek voltak. Az 58 éves áldozat daganatos beteg volt.

A fővárosi intézményben történt csoportos megbetegedés mellett érthető, hogy az elmúlt 24 óra fertőzéseinek négyötöde Budapesten történt. Emellett említést érdemel, hogy Fejér megyében napok óta viszonylag sok esetet igazolnak a hatóságok. Míg március végén Fejér még egyáltalán nem lógott ki a többi megye közül (12 esettel), bő egy hét alatt a megerősített betegszámok lapján egyértelműen a legfertőzöttebb vidéki területé vált.

koronavirus3

Forrás: koronavirus.gov.hu

 

forrás: portfolio.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...