KORONAVÍRUS: Molotov-koktéllal támadták meg a német járványügyi központot!


Hirdetés


Néhány támadó az éjjel tűzgyújtó szerkezettel támadta meg a német járványügyi központot, a Robert Koch intézetet – írja a Reuters. A támadók palackos tűzgyújtó eszközzel (Molotov-koktéllal) támadták meg a német járványügyi központot, a támadás nem járt sikerrel, az épületben kisebb kárt tudtak csak okozni az elkövetők – közölte a rendőrség vasárnap.

A kormányzat járványügyi tanácsadó központjának biztonsági őrei tanúsították a támadást. Az épület egyik ablaka betört, de senki sem sérült meg, a támadók elmenekültek a helyszínről. Németországot nem érinti különösen súlyosan a koronavírus-járvány más országokhoz képest, de az esetszámok növekednek, ezen a héten lépte át először a 10 ezret a napi új esetszám és a teljes halálozási szám is.

A németek nagy része támogatja a kormány szigorító járványügyi intézkedéseit (pl. utazási és gyülekezési korlátozásokat), de ezrek tiltakoztak az utcákon a korlátozások ellen Berlinben és más városokban is, köztük civiljogi aktivisták, vakcinaellenes és szélsőjobbos csoportok. A berlini rendőrség nyomozást indít, és kivizsgálja, hogy politikai indíttatású lehetett-e a támadás.

(Reuters)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...