KORONAVÍRUS?: Megőrültek a majmok! Sokkoló videót készítettek Thaiföldön! ( VIDEÓ )


Hirdetés


Egy indiai majombanda támadt meg egy laboratóriumi asszisztenst Delhiben, és három beteg koronavírus-tesztmintáját vették el tőle, és  menekültek el, állította a Sky News , a helyi médiát idézve. Az eset a Meerut Medical College közelében történt. A jelentés szerint később a majmok egyikét észlelték amint a  mintákat egy fába helyezi , erről Times of India számolt be.

Ez a legújabb példa a rendkívül intelligens, vörös arccal rendelkező rézusmakákókra, amelyek kihasználják India országos elzáródását a koronavírus elterjedésének leküzdése érdekében történő lezárását!  Noha az utóbbi években az ország városi területein egyébként is egyre növekvő problémakat jelentettek, azonban az elmúlt két hónapban a lezárási intézkedésekkel összefüggésben, újabb lendületett vett a majom “próbléma”. A jelentések szerint Delhi olyan részein gyűltek össze, amelyek általában zsúfoltak az emberekkel. – Sky

Márciusban megfigyelték, hogy Thaiföldön a rivális majom bandák – akik a járvány miatt bekövetkezett turizmus visszaesés miatt, a látogatók hiánya miatt éheznek – élelmet keresnek az utcákon. Az állatok vadsága sokkolta még a helyi embereket is, akik a majmok szokásait napi rendszerességgel látják. Az egyik szemlélő, aki videót készített a majmokról, azt mondta: “Inkább vadászkutyáknak tűntek, mint majmoknak. Őrültek voltak az egyetlen darab élelmiszer miatt. Soha nem láttam őket ilyen agresszívnak ” – mondja a Daily Mail .


Sky- jelentés szerint az embereknek azt tanácsolták, hogy a világjárvány idején ne etessene majmokat, attól tartva, hogy ez a betegség mutációját és a főemlősök megfertőzését okozhatja. Ha ez megtörténne, akkor az pusztító hatású lehet .

“A lényeg az, hogy nagyon kevesen értjük a vírust, és jobb, ha korlátozjuk a vadon élő állatokkal való kölcsönhatásainkat, amíg több kutatást nem végeznek a főemlős állatokra és más állatfajokra gyakorolt ​​hatásáról” – mondta a tamil vezető biológus A Nadu Erdészeti Osztály korábban elmondta a Hindu-nak .

“Nagyon gyakran lopnak ételt az emberektől, vagy másznak be nyitott ablakokon, és visznek akár értékeket, és még gyógyszereket is!” – mondta Ragni Sharma, a belügyminisztérium alkalmazottja 2018-ban.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...