KORONAVÍRUS: MÁR MEGINT MEGDÖBBENTŐ SZÁMOT MONDOTT BE A WHO!


Hirdetés


Az egymilliót közelíti világszerte a koronavírus halálos áldozatainak száma, azonban az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint nem zárható ki, hogy a járvány végére a kétmilliót is eléri ez a szám, vagyis:

a WHO szerint még megduplázódhat az áldozatok száma 🙁

Nehezen elképzelhető, hogy kétmillióan meghaljanak a koronavírus következtében, de ez sem lehetetlen. Kilenc hónap alatt volt egymillió áldozat világszerte, és a kilátások alapján egyáltalán nem biztos, hogy kilenc hónap múlva már lesz hatásos vakcina – mondta pénteken Mike Ryan, a WHO ügyvezető igazgatója. A szakember szerint most a valódi kérdés az, fel vagyunk-e készülve, hogy mindent megtegyünk a kétmilliós határ elkerülése érdekében. A Johns Hopkins Egyetem pénteki adatai szerint jelenleg 983 900 áldozata van világszerte a járványnak.

Ryan szerint most a hatékony járványellenes intézkedések ideje van.

Nem csak tesztelni kontaktokat nyomozni, nem csak a klinikai rendszert erősíteni, nem csak távolságot tartani, nem csak figyelni a higiéniára, nem csak maszkot hordani, nem csak vakcinákat fejleszteni, hanem ezeket együtt, különben a 2 millió áldozat nem csak elképzelhető, de nagyon valószínű

 – mondta Ryan.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...