KORONAVÍRUS MAGYARORSZÁG: TERHES VOLT… :( TÖBB EZER MEGOSZTÁSNÁL JÁR EGY HÖLGY SZOMORÚ TÖRTÉNETE :(


Hirdetés


Találtunk egy bejegyzést….megosszuk veletek:

Nem mondhatom el senkinek,
Elmondom hát mindenkinek …
Szeretném elmesélni nektek az elmúlt 1 hónapunk borzalmát. Hátha a covid miatt más kismamáknak segítség lehet, talán nekem segít, talán nem vagyok egyedül, talán segít gyógyulni, és elengedni ezt a fájdalmat …
2020.09.09.én hosszú várakozás után végre 2 pozitív terhességi tesztem is lett. Évek óta vágytam saját babára, és a párommal is jó ideje “dolgoztunk” már rajta.
Az elmúlt ~8 évben a volt férjem gyermekeit, és jelenleg életem párjának is nevelem a kisfiát. Ez az egyetlen dolog, ami hiányzik az életemből és állandó űr számomra.
2020.09.16.án görcsökkel és más tünetekkel bementem a sürgősségire. (A mostmár ex orvosom elérhetetlen volt)
A magzattal minden rendben volt, a doki írt fel progeszteront és ágynyugalmat javasolt.
2020.09.22. Erre a napra kaptam időpontot a dokimhoz. Láttuk a magzatot, és a kis szívverését is, aminek nagyon örültem ❤
2020.09.23. Hajnali 1.00, hidegrázásra ébredtem, 38 felett volt a lázam. Kb egész hajnalban ébren voltam, 1 paracetamol után végig vizesruháztam magam. És elkezdődött a rémálom…. Borzasztóan aggódtam, hogy milyen hatással lehet a babára, ha talán covidos vagyok.
Még aznap felhívtam a nőgyógyászom és a háziorvosom asszisztensét. Elmondtam, hogy várandós vagyok, belázasodtam, görcsöl a vádlim, gyenge vagyok és lázas, és borzalmas a közérzetem.
Péntekig valamennyire javult az állapotom, így hétvégén azt mondta az asszisztens, hogy ő erre nem kérne covid tesztet…. Baromira felhúztam magam ezen, és kiharcoltam, hogy teszteljenek.
2020.09.29. Covid teszt. Még hétfőn hívtak a mentőállomásról, hogy másnap jönnek tesztelni, legyek oly kedves 7.00 után már semmit sem enni. 11.00 körül vették le a mintát.
2020.10.02. Meglett az eredmény – covid pozitív…. Az elmúlt néhány napban görcsösen próbáltam információt szerezni a nőgyógyászomtól, a háziorvosomtól, más orvosoktól és a covid központi információs telefonszámán, hogy lehet e hatással a magzatra egy esetleges covid vírus. SENKI sem tudott erre vonatkozóan biztos infót adni, és senki sem volt hajlandó megvizsgálni “minket”. Borzasztóan aggódtam, az állapotom folyamatosan ingázott. Bár lázam már nem volt, de még mindig borzalmasan voltam. Közben elment a szaglásom és az ízeket sem éreztem…. Ekkor már éreztem, hogy baj lesz.
A karantén alatt senki sem ellenőrzött, az ÁNTSZ az utolsó napokban vette fel velem a kapcsolatot….
Lassan kezdtem jobban lenni, a szaglásom és az ízek is visszajöttek, így 10nap karantén + 3nap tünetmentes nap után megkaptam a szabaduló határozatot.
Már ~1.5 hete kellemetlen, fájó érzésem volt a méhem körül, az alhasamon…
Amit rohadt fontos megjegyeznem, hogy egyetlenegy tesztet sem kért meg nekem a háziorvosom asszisztense, hogy tutira negatív vagyok e…
2020.10.12. Erre a napra volt időpontom új magán nőgyógyászhoz, aki később szintén nem volt hajlandó megvizsgálni, pedig tudta, hogy nagy a baj…
2020.10.09. Hivatalosan szabad voltam.
Este volt egy elég kellemetlen, 30 perces görcsöm, hidegrázással, így intéztünk még aznap késő estére egy ismerős dokit… 2 órát vártam hiába a magánrendelésén, így eljöttünk, és bementünk a kórház, sürgősségi nőgyógyászatára.
Közel 1.5 óra várakozás után végre behívtak. Minden kismamát behívtak, még azt is, aki utánam érkezett, mert “rajtuk látszódott a terhesség”.
Elmondtam, hogy várandós vagyok, volt egy pozitív covid tesztem, de a karantén alól hivatalosan szabadultam és tüneteim sincsenek már. Teljesen felháborodtak, hogy mit keresek én ott, az orvos negatív covid teszt hianyában nem akart ellátni!!
Közöltem, hogy addig nem megyek el, míg meg nem vizsgál, mert rohadtul aggódok, alhasi fájdalmam volt, éreztem, hogy baj van…
Nagy nehezen rábólintott a vizsgálatra….
Végre elkezdte a hüvelyi UH-t, és ~5 rohadt hosszú perc után közölte, hogy nincs szívverés és elég durva hüvelygyulladásom van … totális megsemmisülés….
Több orvos szerint, már ekkor nem engedhetett volna haza! Mellékesen hozzáteszem, azt, hogy mivel kezelhetném a gyulladást, magasról leszarta.
Annyit mondott, hogy hétfő 9.00re menjek vissza, ha addig nem vetélek el spontán, akkor felvesznek az osztályra és megműtenek.
Életem legborzalmasabb hétvégéje előtt álltam. Szombaton minden létező orvost felhívtam, mit tanácsolnak, hogy segíthetném a természetes vetélést. Kimérten, ridegen az összes lerázott…
2020.10.12. A születésnapomon reggel 9re már a kórházban voltam, ahogy azt pénteken megbeszéltük.
10.30 után kijött egy asszisztens, és megkérdezte, hogy mit akarok. Elkezdtem a mondókám, majd flegmán, bunkó stílusban közbevágott, hogy “ja, maga a pénteki problémás kismama.” ANYÁD!
Végre behívott az orvos, és szintén bunkó stílusban megkérdezte, hogy miért itt vagyok, miért nem várom ki a sorom az UH előtt. Felvilágosítottam, hogy valószínűleg már hetek óta egy elhalt magzat van bennem, elveszettem a kisbabám, és amúgy tele a kórház, nem fogok várni, plusz a sürgősségire kellett visszamennem …. konkrétan a nőgyógyászati tömbben rohangált egy covidos beteg, aki a tesztjét várta…
Az orvos bunkón elmondta, hogy ő nem nyúl hozzám, mert nincs negatív covid tesztem, engedélyt kell kérnie az osztályvezetőtől, hogy megvizsgálhat e. 😧😲 újabb 30 perc várakozás…..
Végül engedélyt kapott, amit újabb közel 30perc várakozás követett, mert nem volt covid ellen védőruházatuk …
Vizsgálat, sajnos megerősítette, hogy nincs szívhang…. de ahelyett, hogy felvettek volna az osztályra és előjegyeztek volna műtétre, ahogy megbeszéltük, hazaküldtek, mert “nem voltak berendezkedve egy covidos kismama érkezésére”!!! MIASZAR?! Ő sem mondta, mivel kezelhetném a gyulladást.
Már pénteken sem engedhettek volna haza, nemhogy hétfőn! És hozzáteszem, már jóideje nem voltak tüneteim és hivatalosan szabadultam a karanténból!
Nyilván van ilyenkor egy protokoll, de ekkor már nem kellett 2 negatív teszt, hivatalosan szabadultam, tünetmentes voltam, ellátásra szorultam és ezt a bánásmódot senki sem érdemli!
2020.10.13. A műtét napja….
Újfent 9.00ra kellett érkeznem, és újfent több, mint 1 órát várakoztam. Aznap a 3.(!) orvossal találkoztam, akinek újra el kellett mondanom az egész szerencsétlenségem… az egyetlen orvos volt, aki megértett, és bocsánatot kért tőlem az egész magyar egészségügy nevében…. nyilván mire megy vele egy anyuka, aki elvesztette a babáját, és embertelenül bánnak vele. Azt mondta, én vagyok a legjobb példa arra, mi folyik most a magyar járványügynél…
Újabb cirkusz vette kezdetét, mert nem akartak felvenni az osztályra és nem akartak megműteni, amíg nincs covid tesztem. Tehát, ha covidos vagy, MEG IS DÖGÖLHETSZ!
Közben igyekeztem elérni a magán orvosom, aki közölte, hogy oda ne merjek menni negatív covid teszt nélkül…..
Amúgy még előző nap elmentem egy új covid tesztet csináltatni, bízva abban, hogy 10.13ra lesz eredmény…
Valamikor 11.00 után vettek fel az osztályra, végig úgy kezeltek, mint egy leprást… Mire felértem az osztályra, elkezdtem vérezni és erősen görcsölni, rázott a hideg.
Egy elkülönített, fertőző szobában kaptam egy feltehetően használt, gyűrött műanyag zubbonyt, mondván, elfogyott a kismama hálóing… de azért az utánam érkező anyukáknak jutott.
A szoba koszos volt, az ágynemű használt, a wc pedig gusztustalan volt….
Megkértek, hogy ha lehet a szobát ne hagyjam el, csak akkor, ha pisilnem kell, és innentől kezdve kora délutánig le sem szartak, holott jeleztem, hogy vérzek és görcsölök!
Kora délután baráttól kértünk segítséget, mert telejesen kétségbe voltam esve, hogy mikor fognak megműteni, mikor fog történni végre valami. Ekkorra már a saját egészsegemért is rohadtul aggódtam!
Jó kapcsolatok lévén, külsős orvostól annyi infót szereztünk, arra várnak, hogy elvetéljek, mert nem akarnak megműteni…. Újabb telefonálás, újabb kapcsolat és nagy nehezen kiírtak 15.00ra műtétre.
Egy életre elment ettől a kórháztól a kedvem… a műtőben, a két lábam között a földön az egész napi műtéti termés egy műanyag kukában… mindent, mindent látni lehetett benne…. borzalmas élmény volt úgy lefeküdni és várni, hogy elaltassanak, hogy közben a lábam között a földön ott volt egy koszos, használt szemetes…. úgy éreztem magam, mint egy hentes asztalán.
Kb 30perc volt a műtét, majd visszatoltak a szobába. A műtét után is csak 1x nézett rám ápoló. Mondta, hogy ha jól vagyok, 19.30kor mehetek is…. ebből lett este 9 óra.
Úgy hagytam el a kórházat, hogy azzal az orvossal, aki műtött egy szót sem tudtam váltani. Fogalmam sem volt, hogy ment a műtét, nem maradt e vissza problémám, mi van a gyulladással…. semmit… még csak vizit sem volt.
2020.10.14.én kiderült, már a műtét napján megvolt a 2. teszt eredménye, negatív … mégis ezt kellett átélnem….
Borzalmas dolog elveszíteni egy babát, és rz a kórház duplán gondoskodott róla, hogy még borzalmasabb legyen számomra.
Hegyi Enikő Anna
A “pénteki problémás kismama”
🖤🖤🕊🌈

A facebook megosztás itt találjátok:   facebook megosztás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...