KORONAVÍRUS: LEHET SZOMBATON KI SEM NYITNAK MAJD A BOLTOK!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Életbe léptek az új bevásárlási szabályok szombaton, amelyek értelmében, az élelmiszerboltokban, drogériákban, gyógyszertárakban és piacokon bevásárlási sávokat hoztak létre. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára szerint mérlegelni kell a szombati idősáv törlésének, és lerövidítésének lehetőségét is – írja az Index.

A portál kiemelte, hogy a most bevezetett szabály lényege, hogy elválasszák a veszélyeztetettebb, 65 évesnél idősebb embereket a fiatalabbaktól. A megoldás értelmében a 65 évnél idősebb személyek csak 9 és 12 óra között intézhetik a bevásárlásaikat, ebben az időben csak ők vásárolhatnak az üzletekben, piacokon.

Szinte zökkenőmentesen indult a dolog. Avásárlók többsége felkészült erre, persze volt, aki nem tudott erről

– mondta az Index megkérésesésre az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára.

Vámos György arról is beszélt a portálnak, hogy az áruházaknak be kell tartatniuk az intézkedéseket, erre a biztonsági személyzetet is fel kellett készíteni. Meg kellett szervezni a váltásokat is, 9 előtt ki kell terelniük a 65 évnél fiatalabbakat, majd 12 előtt az idősebbeket.

Hozzátette, nagyon sok 65 évnél fiatalabb vásárló nem kel korán, ezért az új rendelkezések szerint csak délután tud boltba menni. A probléma az viszont, hogy sok hely bezár a déli, vagy a kora délutáni órákban, ez a sáv tehát jelentősen lerövidült, ami miatt némi torlódás alakult ki. A torlódás miatt pedig kérdéses, hogy az emberek közötti megfelelő távolság mennyire tartható – részletezte az OKSZ főtitkára.

VÁMOS SZERINT MÉRLEGELNI KELL A SZOMBATI IDŐSÁV TÖRLÉSÉNEK, ÉS LERÖVIDÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT IS, DE ALAPOSAN KÖRBE KELL JÁRNI, HOGY MI LENNE A LEGJOBB MEGOLDÁS.

forrás: portfolio.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...