KORONAVÍRUS: ÍRORSZÁG RÁLICITÁLT AZ EGÉSZ VILÁGRA! ELKÉPESZTŐ BEJELENTÉS!


Hirdetés


Sorra jelentik be az országok a fiskális csomagokat a bajba jutott vállalatok és munkavállalók megsegítésére. Most Írország állt be a sorba – a miniszterelnök-helyettes a jövő hétre ígért egy jelentős mentőcsomagot. Amit megtudtunk belőle, az az, hogy az írek is egyfajta átmeneti feltétel nélküli alapjövedelemben gondolkodnak.

Írország jelentős összegű költségvetési csomagot fog bemutatni a jövő héten, hogy a koronavírus ellen hozott intézkedések miatt munkanélkülivé vált állampolgárokat megsegítse – jelentette be Simon Coveney miniszterelnökhelyettes.

ÍRORSZÁGBAN JELENLEG 908 KORONAVÍRUSOS BETEGRŐL TUDNAK, A TEGNAPI NAPON MÉG CSAK 785 VOLT AZ ISMERT BETEGEK SZÁMA. EDDIG NÉGY FŐ HUNYT EL A JÁRVÁNY KÖVETKEZTÉBEN.

HirdetésAz ország eddig mindössze 3 milliárd eurós segélycsomagot jelentett be. A miniszterelnök-helyettes elmondása szerint az új intézkedés minden munkavállalóra vonatkozik majd, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy Írország is egyfajta feltétel nélküli alapjövedelmen gondolkodik, legalábbis ideiglenesen. Ahogy ő fogalmazott:

Nem teszünk különbséget azok között, akik már elveszítették a munkájukat, és azok között, akik két hét múlva fogják. Mi garantálni fogunk egy bizonyos jövedelemszintet minden ember számára az országban.

(Reuters)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...