KORONAVÍRUS: EZÉRT NINCS MÉG KIJÁRÁSI TILALOM!!


Hirdetés


A Szent László Kórházban koronavírussal összefüggésben heten vannak intenzív osztályon, az ő átlagéletkoruk 66 év, a halottak átlagéletkora 69 év – hangzott el az operatív törzs vasárnapi online tájékoztatóján. Itt az is kiderült, hogy a koronavírus mindenkit elér: a betegek között vannak gyermekek, középkorúak és idősek is. Az eseményen többször is szóba került a kijárási tilalom lehetősége, döntés továbbra sincs.

Kijárási tilalom

Továbbra sem tervezünk kijárási tilalmat. De ha gócpontok alakulnak ki és fennáll a veszélye, hogy innen elutazások történnek, akkor meghozzuk ezeket az intézkedéseket

– reagált Lakatos Tibor.

Összességében nem a fertőzöttek száma befolyásolja, hogy elrendelünk-e kijárási tilalmat, hanem a bekövetkezett fertőzések területi eloszlása. Jelenleg nem tudunk területi gócpontot azonosítani – mondta egy másik kérdésre Lakatos Tibor.

Azt látjuk, hogy jóval kevesebben vannak az utcán – jelezte.

Több kérdés is érkezett az újságíróktól a kijárási tilalommal kapcsolatban. A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetője azt hangsúlyozta, hogy

a járványügyi helyzet jelenleg nem indokolja annak bevezetését.

Minden nap sorra vesszük az intézkedési lehetőségeket, amivel még hozzá tudunk járulni a vírus terjedésének fékezéséhez. De a földrajzi eloszlás és az egyéb körülmények nem indokolják a korlátozó intézkedés meglépését – tette hozzá.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...