KORONAVÍRUS: ELKEZDŐDÖTT? COVID 19 “PÓTDÍJAT” SZÁMOLT FEL EGY ÉTTEREM!


Hirdetés


A chicagói Broadway-i Harold’s Chicken a múlt hétvégén 26% -os COVID-19 pótdíjat számolt fel az áraihoz, amelyről  közösségi médiában azonnal képek keztek el terjedni!

Az étterem vezetője, Jacquelyn Santana elmondta a CBS Chicago-nak, hogy az élelmiszer-szállítók szombaton 26% -kal emelték a csirkehús árait “a COVID-járvány miatt”. Elmondta, hogy a csirkeszárnyak esetében, amelyek általában 60 dollárba kerülnek, egyik napról a másikra 90 dollárra ugrottak, és ez arra kényszerítették őket, hogy emljenek az áraikon! Azt mondta, hogy a pótdíjat vasárnap már el is engedték, miután a közösségi médiákban rengetegen fejezték ki nemtetszésüket!

“Valójában az próbáljuk kitalálni, hogyan tudnánk pótolni az eddig elszenvedett veszteségeket, amit a járvány okozott. Valamit muszáj kitalálnunk!” – mondta Santana.

A Harold’s által benyújtott nyugtán a “Chicago City Tax 10,25%” és a “Covid 19 26%” adó szerepel – adjuk hozzá az összeset, és egy ügyfél 36,25% -ot adózott egy doboz szárnyért. A Facebook-on az emberek dühösek voltak, és azt mondták: “szégyen rád !!!!”, “Hihetetlen” és “csalások”. Santana védelmében illik elmondani, hogy a  húsfeldolgozó üzemekben bekövetkezett változatos valóban az élelmiszer-infláció gyors emelkedését eredményezte.

Íme a számla:

A címben így írtuk: “elkezdődőtt”? Ennek a rövid magyarázata a következő! Igazi infláció, amire már csak kevesen emlékeznek, nem nagyon van! Ha azt hiszed ez az, tévedsz! Ez semmi! Azonban most valóban itt lebek ez a “rém”! A jegybankok sok éve tartó pénznyomtatása, amely most irgalmatlan módon felgyorsult, és a hamarosan kialakuló árucikkek hiánya ( ha sok cég nem éli túl majd ezt az időszakot, akkor a sok csőd, bezárás, termelés csökkentés, csökkenteni fogja a kínálatot ) elindíthatja az infláció emelkedését! Sajnos ez reális, hisz a pénz vásárló értéke folyamatosan romlik! Jelenleg a pénznyomtatás rövid távon, segített, hogy ne omoljon össze a gazdaság! De naivitás azt gondolni, hogy ez a sok pénz neked  szól! A szegényebb, vagy középosztálynak nem fog jutni belőle, értékteremtés nem történik! Kizárólag a tőzsde emelkedik, és “zombi”, cégek kapnak belőle érdemtelenül, hisz működésünkek évek óta semmi értelme! Vagyis akármennyire is nem ezt komunikálják, neked csak akkor lesz munkád, ha Te keresel magadnak, neked senki nem fog keresni, és igen, sajnos ( egyetlen magyar sincs egyedül ) “egyedül” vagy!

Hirdetés


Hirdetés betöltése...