KORONAVÍRUS: ELKESERÍTŐ SZÁMOK ÉRKEZTEK SPANYOLORSZÁGBÓL!


Hirdetés


MADRID (Reuters) – Az egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint Spanyolországban a koronavírusból származó halálesetek vasárnap 1,720-ra emelkedtek, az előző napi 1 326-ból.

A halálesetek egy napos 394-es növekedése magasabb volt, mint az előző napi 324-nél. Spanyolország küzd az Európa második legrosszabb koronavírus-kitörésével. A hivatalos adatok azt mutatták, hogy az országban a nyilvántartásba vett esetek száma vasárnap 28 572-re emelkedett, a korábbi szombati 24 926-ról. Ebből 2575 ember gyógyult meg, míg 1785 embert kórházba helyeztek intenzív osztályon.

HirdetésSpanyolország miniszterelnöke, Pedro Sanchez szombaton kijelentette, hogy a kormány megtesz minden szükséges intézkedést a járvány leküzdésére, és figyelmeztette a lakosokat, hogy „a legrosszabb még csak most érkezik”. A spanyol kormány további 15 nappal meg akarja hosszabbítani a március 14-ig kihirdetett 15 napos vészhelyzetet, hogy megkísérelje megfékezni a koronavírus terjedését – jelentette be a spanyol sajtó több vasárnap.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...