KORONAVÍRUS: ELHUNYT EGY 5 ÉVES KISFIÚ :(


Hirdetés


Andrew Cuomo, New York állam kormányzója egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy New Yorkban elhunyt egy kisfiú csütörtökön, de hasonló esetek már korábban is történtek, jelenleg azt vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a korábbi halálesetek és a COVID-19 között.

New York-ban meghalt egy 5 éves kisfiú egy ritka gyulladásos betegségben, amiről azt gondolják, hogy kapcsolatban lehet a koronavírussal, – mondta New York állam kormányzója,

Cuomo egy sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kisfiú csütörtökön hunyt el New Yorkban, de hasonló esetek már korábban is történtek, jelenleg azt vizsgálják, hogy van-e kapcsolat a korábbi halálesetek és a COVID-19 között.

Legalább egy halálesetről tudunk, de lehettek más esetek is, ezeket most vizsgálják. Ez minden szülő rémálma, hogy a gyermekedet is érinti a vírus, mondta Cuomo, aki arról is beszélt, hogy jelenleg 73 olyan esetet vizsgálnak, amelyekben gyermekeknél hasonló tünetek jelentkeztek.

Először Nagy-Britanniából, Olaszországból és Spanyolországból jelentettek ritka, gyulladásos megbetegedéseket gyermekeknél, amelyek kapcsolatba hozhatók a koronavírussal, de már az egyesült államokból is érkeznek jelentések olyan rendellenességekről, amelyek a gyermekek szerveit támadják meg, károsítják a szívműködést és gyengítik az artériákat.

Bár nagyon ritka, de találkozunk olyan esetekkel, amikor a koronavírussal érintett gyermekek a Kawasaki-kórhoz hasonló tünetekkel vagy toxikus sokkhoz hasonló szindrómával megbetegednek, amely szó szerint gyulladást okoz az erekben. Ha a szindróma gyakorisága növekszik, az megcáfolhatja azt a korábbi feltevést, hogy a gyermekeknek nem kell aggódniuk a koronavírus miatt,

 mondta a kormányzó.

(Reuters)

Hirdetés


Hirdetés betöltése...