KORONAVÍRUS: AMERIKAI KÖZPONTI PARANCSNOKSÁG: POZITÍV A TESZT EGY TENGERÉSZGYALOGOSNÁL!


Hirdetés


WASHINGTON – Az amerikai katonai Központi Parancsnokság szombaton megerősítette, hogy egy haditengerészet tengerésze pozitív volt a koronavírus tekintetében, ami a harci parancsnokság első ismert esete.

A központi parancsnokság, amelynek központja a floridai Tampában, a MacDill légierő támaszpontjában található, az amerikai katonaság harci parancsnoka, amely az iraki, a szíriai és az afganisztáni háborúkat felügyeli. A MacDill az elit amerikai különleges műveleti parancsnokságnak is otthona.

“A tengerész március 15-én visszatért az Egyesült Államokba a tengerentúli utazásokból, és azonnal bevonult az elővigyázatossági karanténba tartózkodási helyén anélkül, hogy megállt volna az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának központjában vagy a Macdill AFB-ben” – írta Bill Urban kapitány, az Egyesült Államok Központi Parancsnokságának szóvivője.

„Amikor a tünetek 2020. március 18-án jelentkeztek, felhívta a Macdill AFB Egészségügyi Klinikát, és az intézményen kívül az orvosokkal talákozott a vizsgálatra. A tesztje március 20-án pozitívnak bizonyult. ”- írta Urban, és hozzátette, hogy a tengerész jelenleg kezelésben van a floridai Tampában.

Pénteken a Pentagon 124 ismert koronavírus-esetet jelentett a Védelmi Minisztériumon belül. A vírus világszerte több mint 284 000 fertőzött  , bár sokan felépültek. Az Egyesült Államokban eddig több mint 19 000 esetet jelentettek.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...