KORONAVÍRUS: A SIVATAGBA, SZIKLÁK KÖZÉ MENNEK AZ EMBEREK SZAÚD-ARÁBIÁBAN!


Hirdetés


JEBEL FIHRAYN, Szaúd-Arábia (Reuters) – Mivel Szaúd-Arábia ezen a hétvégén felfüggesztette a nemzetközi járatokat és a szórkozó helyeket, helyszíneket a koronavírusos félelmek miatt, a helyiek és a lakosok ismét “elindultak” a  sivatag felé, a sivatagban található elszigetelt, a vírustól védettnek “gondolt” oázisok, látnivalók felé.

A konzervatív királyság  a közelmúltban részlegesen szüntette meg a nyilvános szórakozási lehetőségeket, ideértve a mozik és koncerteket is, a társadalmi és gazdasági reform erőfeszítéseinek részeként, ám a vírus terjedése arra késztette a hatóságokat, hogy teljesen szüneteltessék az ilyen tevékenységeket. Azonban vannak elszigetelt helyek, ahol továbbra is “zajlik az élet”.  Azok, akik otthontól távol akarnak elszigetelve lenni, két órás autóútra indulnak a fővárostól Rijádtól a „The Edge of the World” helyig, ahol a 300 méter magas sziklák kiterjedt sivatagi kilátásokat kínálnak.

“Azért jöttem, hogy élvezzem a túraútvonalat, mert sok hely zárva van: mozik, nyilvános terek és nem utazhatunk.” – mondta a Reutersnek Khalid al-Harbi, a keleti tartományból származó szaúdi.

Sarah, a Rijádban élő brit, elmondta, hogy manapság a nagyváros csendes lett.

 „De itt van egy hihetetlen hely, sok friss levegő van,és kint vagy, sodálatos a látvány. Nagyon sok ember van itt, akik ide “menekültek” ”- mondta.

Szaúd-Arábia 103 koronavírus-esetet jelentett, de halálos eset még nem volt. Felfüggesztette az Umrah zarándoklatot és bezárta Qatif keleti régióját, ahol sok fertőzés található.

A hatóságok bezárták a sport-, szórakoztató- és esküvői csarnokokat, felkérték az embereket, hogy kerüljék a teljes fizikai érintkezést! A buszok és a 4×4-es kocsik családokat és fiatalokat szállítanak a sivatagi helyre egy kirándulási napra és egy tábortűz-grillre, zenével, tánccal és vízes palackokkal. A sziklák, hivatalosan Jebel Fihrayn névre hallgatnak, és kilátás nyílik az ősi kereskedelmi utakra.

“Corona vírus nagyon negatív, de pozitív az, hogy ez a hely tele van emberekkel” – mondta Abdulrahman Edres, aki jelenleg önkéntesként dolgozik ezen a helyen

Hirdetés


Hirdetés betöltése...