Konzerv élelmiszerek mérgező hatásai


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Manapság egyre több ételt vásárolhatunk konzervként csomagolva.

konzerv

A konzerves élelmiszerek nem biztos hogy mérgezettek, de valószínű, mivel ami annyi ideig eláll romlás nélkül biztos nem természetes és egészséges anyagokat tartalmaz.

Na de… ha a konzervekben tárolt étel, véletlenül nem lenne elég káros,akkor van szükség a biszfenol-A méreganyagra, amit maga a konzervdobozok nagy része is tartalmaz.

A biszfenol-A az egyik legnagyobb mennyiségben gyártott méreg, évente hozzávetőlegesen 2,7 millió tonnát állítanak elő a világon.

Hogyan kerül a szervezetbe:
Több forrásból is bekerülhet szervezetünkbe:
Levegő, por és víz (pl. fürdővíz) is lehet  forrás, azonban az elsődleges forrása a táplálkozás.
Az élelmiszerekkel közvetlen érintkezésben használt edényekből, eszközökből, használat során (pl. az ételek készítése, tárolása során) kioldódik, az ételek és italok elfogyasztásával az emberi szervezetbe jut.

Megtalálható:
-A polikarbonát műanyagból készült étel- és ital tárolására használatos edényekben (pl. cumisüvegek, palackok, ételhordók, műanyag tányérok, mikrohullámú készülékekben használt edények,stb.),
-fenoplaszt gyantákban, epoxigyantákban is, utóbbiakat a fém konzervdobozok, tárolóedények (pl. ivóvizes, bortartályok) belső felületének bevonására használnak.

Miért Méreg?
Bizonyítottan rákkeltő, felelős a cukorbetegség kialakulásáért, pajzsmirigy zavarokért, szívbetegségekért, asztmáért, pajzsmirigy rendellenességekért, továbbá hormonális zavarokért, mint például korai serdülésért, elhízásért, meddőségért, emellett születési rendellenességekért, az agyi fejlődés rendellenességeiért és viselkedési zavarokért.

Tanácsok:

Amennyiben tehetjük válasszuk a természetes körülmények között tárolt élelmiszereket!
Ne engedjük, hogy megmérgezzék szervezetünket, és azáltal a gyógyszeripart támogassuk a kialakult betegségeinkre felírt ugyancsak mérgek megvásárlásával!

diabetika.info – Éld egészségesen az életed!

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...