Hirdetés betöltése...

Könnyen kideríthetjük meddig élhetünk


Hirdetés


Egyszerű tornagyakorlatok segítségével megállapíthatjuk, hogy milyen öregkorban lesz részünk. Ehhez nem kell egyéb, mint felállás, leülés, féllábon állás, vagy guggolás – írja a The Independent.

Egy kutatás szerint ugyanis azok az 53 éves férfiak, akik 60 másodpercen belül nem voltak képesek 23-nál többször felállni és leülni, kétszer akkora eséllyel haláloznak el 66 éves koruk előtt. A nők esetében ez a mutató 22.

A következő gyakorlat azt vizsgálja, hogy meddig tudunk becsukott szemmel fél lábon állni. Ha több mint 10 másodpercig, valamint egy perc alatt 37-szer, vagy annál többször képes felállni és leülni, jó eséllyel még 13 évet él. A nőknek 35-ször, vagy annál többször kell teljesíteni.

A kutatást a brit Medical Research Council (Orvoskutatási Tanács) végeztette el. A szervezet ötezer, 1946-ban született ember életét kísérte végig. 53 éves korukban szakemberek látogatták meg őket, és akkor készítették el az említett felméréseket.

Ezek szerint azok, akik 2 másodpercig sem tudtak becsukott szemmel fél lábon állni, azok esetében háromszor akkora volt az esélye a 66. életév előtti elhalálozásnak, mint azoknak, akik több mint tíz másodpercig voltak képesek állni. Akik képtelenek voltak elvégezni a gyakorlatot, azok esetében a legnagyobb a 66. életév előtti elhalálozás kockázata.

Forrás:http://filantropikum.com/konnyen-kiderithetjuk-meddig-elhetunk/

Hirdetés


Hirdetés betöltése...
Adatvédelmi tájékoztató és Cookie szabályzat | Felhasználási feltételek | Kapcsolat

fKészült © 2021 diabetika.hu |
MEGÉRTETTEM
Adatvédelmi tájékoztatónk jogszabály változás miatt frissült, de az adatai kezelésének részletei változatlanok. A weboldalon cookie-kat használunk az optimális működés érdekében.