Kókuszos csokoládészelet vaníliakrémmel sütés nélkül, ínycsiklandó hideg finomság!







Hirdetés betöltése…

Nincs időd, vagy kedved sütni? Akkor ez a recept biztosan tetszeni fog! Jéghideg finomság egyszerűen. :)

img_1474-500x375

Hozzávalók:

a laphoz:

  • 30 dkg kakaós keksz
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál tejszínhab

A kókuszos krémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 25 dkg kókuszreszelék
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

A vaníliás krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 dl tej

A bevonathoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 teáskanálnyi vaj
  • 1 evőkanál csokoládékrém (nutella)

Elkészítése:


A kekszet apróra tördeljük, majd a lap többi hozzávalójával együtt tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. A tésztát kettőbe osztjuk és a felét egy sütőformába simítjuk. A habot felverjük, a cukrot és a kókuszt belekeverjük és rásimítjuk a lapra, a kekszes alap másik felét is eldolgozzuk rajta és hűtőbe tesszük. A pudingport és a cukrot összekeverjük és a tejjel megfőzzük, majd kihűtjük a pudingot és ráöntjük a tésztára, hűtőbe tesszük amíg megszilárdul. A csokoládét felolvasszuk, hozzákeverjük a vajat és a csokoládékrémet, majd a puding tetején elkenjük és ismét hűtőbe tesszük legalább 2 órára, ezt követően szeletelhetjük.

forrás: ketkes.com

Püspökkenyér – A nagymamámtól tanultam, íme a végeredmény :)
A rizskoch elkészítésének 3 fortélya, amit a háziasszonyok többsége nem ismer



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés
<h3></h3>
Erre a 4 dologra kell választ adnod advent idősz... Advent a december 25-e előtti negyedik vasárnappal kezdődök és karácsonyig tart. Eredete a 4. századik nyúlik vissza, amikor VII. Gergely pápa négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát.   Számos egyházi szokás kötődik még ehhez az időszakhoz, a katolikuso...
Erről árulkodik a kezed mérete Valószínűleg soha nem gondoltunk volna rá, hogy mennyi mindenről árulkodik a kezünk mérete. A cikk elolvasása után kicsit nagyobb betekintést nyerhetünk ebbe, a méretet pedig a képen látható módon könnyen megnézhetjük. Kis kéz jellemzői: Nagy szíved van, aki inkább szeret a...
Jelentős előrelépés! Újabb Zika-vírus elleni... Az amerikai egészségügyi hatóságok a Zika-vírus elleni küzdelem keretében embereken is elkezdtek kipróbálni egy újabb oltóanyagot. A betegség, amely a magzatoknál fejlődési rendellenességet okoz, az Egyesült Államokban és Latin-Amerikában terjed. A fertőző és allergiás ...
Így neveljünk otthon citromfát magról A citrom nagyon fontos vitaminokat tartalmaz, és főleg télen táplálkozásunk egyik elengedhetetlen alapanyaga. Korlátlanul fogyaszthatjuk, leginkább nyersen ajánlott, de használhatjuk ételeink ízesítőjeként vagy kozmetikumként is. Kívülről és belülről is megszépít, rendszer...
Sikeres akarsz lenni? Akkor tartsd be a legfontosa... Egy ismerősöm úgy fogalmazott néhány napja, hogy: folyamatban van élete rendbe tétele. Elgondolkodtam, mit is jelenthet ez a folyamat. Ha nem vigyázunk, akkor a teljes életünket eltölthetjük annak rendbetételével, s a végén döbbenünk rá: még azt sem tudjuk, hogy mi a rend. A sike...
Oregánó olaj OREGÁNÓ OLAJ! 1. Gyűjts össze egy csésze friss oregánólevelet, és helyezd a leveleket műanyag zacskóba. 2. Egy konyhai sodrófával vagy mozsártörővel törd össze az oregano leveleket, hogy kiadják a természetes olajokat. 3. Közben melegíts fel egy csésze hordozó olajat (ol...
Ezért fogyasszunk minél több barna héjú baná... Sokan viszolyognak, ha bevásárláskor nem figyeltek oda kellőképpen és néhány túlérett banán is bekerült a kosárba, pedig jó tudni, hogy a már barnás, feketés banán kiválóan hat az egészségre. A nagyon érett banánokban ugyanis magas az antioxidánsok mértéke, amelyek kép...
A tej véd az allergiától? Izraeli kutatók meglepő eredményre jutottak egy friss kutatásban: a Tel-Avivi Egyetem kutatói bebizonyították, hogy azok a gyerekek, akik 2 hetes koruk előtt akár egyetlen alkalommal is kaptak tehéntejet, 19x ritkábban lettek tejallergiásak, mint azok, akik csak később találkoztak a t...

Facebook hozzászólás