Kockázatbecslő ( infarktus ) táblázat, a kor, vérnyomás, koleszterinszint alapján!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Az alábbi táblázatban az infarktus kockázatát lehet kiszámolni, felmérni, különböző adatok alapján! A táblázat csak tájékoztató jellegű, a rendszeres orvosi vizsgálatokat, szakember felkeresését semmiféleképpen ne hanyagolja el!

A vízszintes tengelyen  a vérszérum koleszterinszintjét láthatjuk. Amikor vért vesznek tőlünk,  a laboratóriumi leletünk általában ezt az információt is tartalmazza, nézze meg a  legutóbbi leletét,, hogy ezt az adatot rögzíteni tudja a táblázatban.

függőleges tengelyen a szisztolés vérnyomásértéket tünteti fel a táblázat (ezt szokták „felső értéknek” is nevezni). Ezt egy egyszerű vérnyomásméréssel ellenőrizhetjük. A magas vérnyomásnak gyakran nincs könnyen felismerhető tünete, ezért is ajánlatos időről időre mérni. Magas vérnyomásról akkor beszélhetünk, ha a felső értékünk meghaladja a 135–140-es értéket.

A zöld értékek a jó, az egyéb színek, a fokozatos kockázat növekedését jelzik. Tisztán látható, hogy a kor, és a vérnyomás, és koleszterin értékek normálistól való eltérése, és a dohányzás, növeli az infarktus kockázatát! Ügyeljen hát az egészségére, és rendszeresen keresse fel orvosát!

vegzetessziveserrendszeriesemenyekelofordulasanakkockazata10evenbelul

Részletek: webbeteg.hu

 

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...