KÍNAI HATÓSÁGOK MEGERŐSÍTETTÉK, EMBERRŐL-EMBERRE TERJED A HALÁLOS VÍRUS!!!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hétfő esti órákban a megerősített esetek száma Kínában 218 volt – 198 Wuhanban – és négy ismert haláleset. A hatóságok öt esetet is megerősítettek Pekingben, egy esetet Sanghajban és 14 esetet a Guangdong tartományban. Megerősítette a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság azt is, hogy a tüdőgyulladás-járványt okozó új koronavírus emberről emberre terjed – jelentette hétfőn a Hszinhua kínai hivatalos hírügynökség.

Eseteket Thaiföldön, Dél-Koreában és Japánban is jelentettek. A tünetek között szerepel a láz és a légzési nehézség, ennek az új vírusnak azonban még nincs oltása. A járvány a héten a holdújév-ünnepi időszak előtt áll, amikor a kínai milliók belföldön és külföldön utaznak – ezzel növelve a továbbítások kockázatát. A WHO közölte, hogy szerdán sürgősségi bizottságot hív össze a vírussal kapcsolatban.

Összehasonlítás a SARS-szal

A járvány riasztást váltott ki, mivel a betegség ugyanabban a víruscsaládban található, mint a SARS. A SARS, a Kínában 2002-ben kialakult súlyos járvány, közel 800 embert ölt meg világszerte. Ezek azázsiai városok voltak akkor a legnagyobb veszélyben, mint például Hong Kong , Szingapúr , Taipei és Peking a és a járvány elindította a súlyos visszaesés a régióban.

„Nagyon, nagyon egyértelműen emlékszem a SARS kitörésére és annak hatására. Ezeknek a dolgoknak óriási csapása van a gazdaságokra ”- mondta Rob Carnell, az ING holland bank vezető közgazdásza, hozzáfűzve, hogy néhány országban még recesszió is van.

“Nem elképzelhetetlen, hogy ha Wuhan szélesebb körben elterjed, és több életet igényel, akkor hasonló válasz lesz” – tette hozzá Carnell.

Hatás a gazdaságra

Az ING Carnell figyelmeztette, hogy ha a fogyasztók megkérdezik tőle mi lesz, akkor azt mondja: a gazdaságra gyakorolt ​​hatás jelentős lehet.

„Ilyen dolgok … megakadályozzák az embereket abban, hogy gazdasági tevékenységet folytatjanak. Nem mész ki. Nem utazol. Nem eszel el … Nem is kell sok embernek meghalnia, vagy akár beteg is lenni. Csak arra van szükség, hogy az emberek aggódjanak, hogy ennek nagyon-nagyon hatalmas hatása legyen, és valószínűleg nagyon hosszú távú hatása legyen – figyelmeztette.

Példaként rámutatott a SARS-ra: A turisták abbahagyták az olyan helyeken látogatását, ahol kitörések voltak, az ingázók abbahagyták a tömegközlekedés igénybevételét, inkább otthonról dolgoztak, a fogyasztók pedig távol maradtak a bevásárlóközpontoktól és éttermektől.

A SARS csúcspontján a TS Lombard’s Green megjegyezte, hogy a belföldi turisták növekedése 2003 második negyedévében 45% -kal esett vissza az előző évhez képest, és e tevékenységből származó bevételek 64% -kal zuhantak.

“Mivel a Wuhan-koronavírus kevésbé súlyos, és a kormány gyorsabban és erőteljesebben reagál, a gazdaságra gyakorolt ​​hatás minden bizonnyal kisebb lesz, mint a SARS” – tette hozzá. “Jelenleg arra számítunk, hogy a betegség visszavonja a kiskereskedelmet és az idegenforgalmat, de a fogyasztás növekedése továbbra is 7% -os tendenciát mutat.”

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...