Kínai édes-savanyú leves







Hirdetés betöltése…

A jobb felső sarokban van a kínai tészta.


Minden hozzávalóból egy bő maréknyi. (A fotón látni, hogy minden hozzávalót lehetőleg egyforma nagyságúra kell darabolni!)

  •  csibemell
  •  sárgarépa
  • zeller
  • vöröshagyma
  •  fafülgomba
  • bambuszrügy
  •  mungóbabcsíra
  • 2 szál újhagyma
  •  a képen látható tészta
  •  ananászkonzerv és a léből 1-2 ek
  • ízlés szerint chili
  •  koriander zöld vagy petrezselyem
  • 5 cm-s gyömbér reszelve
  • 2 db húsleveskockából 1,5- 2  l lé vagy igazi húsleves
  •  3-4 ek szójaszósz
  • 1-2 ek keményítő
  • olaj 3- ek
  • csipetnyi curry
  • 1/2 ek ecet
  • pici só

Elkészítés
 A csibehusit a gyömbéres szójaszószba hagyom állni 1 órát. A felforrósított olajra dobom és pirítom pár percet a zellert, sárgarépát, vöröshagymát, gombát, rügyet, mungóbabcsírát majd rá a csibehusi a fűszeres levével együtt. Most mehet bele a chili is. Ezzel is pirítom picit majd felöntöm a lével. Kb 10 perc intenzív főzés után bele a tészta, az aprított újhagyma a koriander és a keményítő, amit egy kicsi ananászlében elkevertem. Már nem főzöm tovább! Lekapcsolom a tüzet és hagyom, hogy a tészta megpuhuljon ez 1-2 perc. Ez a mennyiség 3-4 embernek elegendő. Én egymagam ettem 3 napig , és garantáltan finomabb, ha több napot áll és a fogyasztandó mennyiséget forraljuk fel.

Receptek: uborka joghurttal
Hasznos tippek: hogyan száműzzük a kristálycukrot az étrendünkből?



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zsírégető leves minden napra – gyors fogy... Ha sürgősen szeretnél leadni pár kilót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a diétát, melyet általában szívbetegeknél alkalmaznak műtét előtt, ha gyors súlycsökkentésre van szükség. Ez a diéta igen hatásos, de elég drasztikus, ezért csak végső esetben vágj bele, ha úgy érze...
Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldséggel töltött paprika Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba! Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.   Két személyre, a következők k...
Zablisztes túrófánk Hozzávaló 25 dkg túró 15 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt   5 dkg Xillit v.,eritritol őrölve   5 dkg margarin   1 dkg élesztő   2 db egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja Elkészítés Az összes anyagot dagasztótálba teszem és  jól elkeverem/ össze...
Zablisztes bukta Hozzávaló 50 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt 6 dkg olvasztott vaj csipet só 1 citrom reszelt héja 3 ek Xilit 3 dl tej (ha szükségesnek látod tehetsz még kb 0,3 - 0,5  dl- t bele) 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás + 2 sárgája Töltelék szilvalekvár diabetikus ( de l...
Zablisztből palacsinta Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. Hozzávaló Tészta/ 10 db 20 dkg zabliszt 2 db tojás csipet só xilitv v.eri...
Viszlát, tartósító: mustár készítése házi...  Aki szereti a mustárt, annak érdemes megpróbálnia saját kezűleg elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.  Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, a...
Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost. Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk sze...

Facebook hozzászólás