Kínai édes-savanyú leves


Hirdetés
A jobb felső sarokban van a kínai tészta.


Minden hozzávalóból egy bő maréknyi. (A fotón látni, hogy minden hozzávalót lehetőleg egyforma nagyságúra kell darabolni!)

  •  csibemell
  •  sárgarépa
  • zeller
  • vöröshagyma
  •  fafülgomba
  • bambuszrügy
  •  mungóbabcsíra
  • 2 szál újhagyma
  •  a képen látható tészta
  •  ananászkonzerv és a léből 1-2 ek
  • ízlés szerint chili
  •  koriander zöld vagy petrezselyem
  • 5 cm-s gyömbér reszelve
  • 2 db húsleveskockából 1,5- 2  l lé vagy igazi húsleves
  •  3-4 ek szójaszósz
  • 1-2 ek keményítő
  • olaj 3- ek
  • csipetnyi curry
  • 1/2 ek ecet
  • pici só

Elkészítés
 A csibehusit a gyömbéres szójaszószba hagyom állni 1 órát. A felforrósított olajra dobom és pirítom pár percet a zellert, sárgarépát, vöröshagymát, gombát, rügyet, mungóbabcsírát majd rá a csibehusi a fűszeres levével együtt. Most mehet bele a chili is. Ezzel is pirítom picit majd felöntöm a lével. Kb 10 perc intenzív főzés után bele a tészta, az aprított újhagyma a koriander és a keményítő, amit egy kicsi ananászlében elkevertem. Már nem főzöm tovább! Lekapcsolom a tüzet és hagyom, hogy a tészta megpuhuljon ez 1-2 perc. Ez a mennyiség 3-4 embernek elegendő. Én egymagam ettem 3 napig , és garantáltan finomabb, ha több napot áll és a fogyasztandó mennyiséget forraljuk fel.

Hirdetés

Hirdetés betöltése..