KÍNÁBAN VISSZATÉRNEK EGY ŐSI MÓDSZERHEZ, AMI SEGÍTHET MEGVÉDENI A GYEREKEKET!


Hirdetés


A kelet-kínai isolákban, ugynevezett “társadalmi távolságtartó kalapot” kezdtek  viseni, amikor a koronavírus kitörése után visszatértek az iskolába . Képek és videók kerültek fel a népszerű kínai közösségi média platformokra, ahol a hallgatók saját készítésű repülőgép szárnyas sapkákat viselnek a fejükön és az arcmaszkokat egy osztályteremben.

“Ezen a héten véget ért a leghosszabb téli vakáció Hangzhou általános iskolás hallgatói számára, amikor az elsőstől,  a harmadik osztályosokig visszatértek az osztályterembe. A város egyik iskolája, a Yangzheng Általános Iskola korai feladatot adott a diákoknak:  készítsenek saját házi készítésű, egy méteres kalapokat, a régi, ősi hagyományos minták alapján, hogy emlékeztesse a fiatalokat, hogy mindig legyenek 1 méter távolságra egymástól” – jelentette az RT News .

A “társadalmi távolságtartó kalapot” csak ebédidőben lehet levenni – mondta a helyi média. Az ajtók és a keskeny folyosók használata közben a hallgatóknak óvatosan navigálniuk kell, ez gyakran “vicces”, azonban szükségszerű látványt nyújt. Ezek a kalapok jelenleg minden hallgató számára kötelezővé váltak Hangzhou-ban.

A kalap eredete: a “társadalmi távolságtartó kalap” valódi eredeti “feltalálója” Zhao Kuangyin, a Song-dinasztia alapító császára volt, aki arra utasította tisztviselőit, hogy viseljék ezeket a hosszú fejű, helikopter szerű kalapokat, így nem tudtak egymásnak suttogni az állami ülések során.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...