Kimutatták: semmilyen hatása nincs a bifidusznak


Hirdetés


Egy ideje bizonyos termékek azzal próbálnak a piac élére törni, hogy kiemelik azt a tulajdonságukat, hogy bifidszut tartalmaznak.

Eddig úgy tudtuk, hogy a bifiduszt és laktobaciulust tartalmazó dolgok megvédenek az antibiotikum okozta nagymértékű gyomorgyulladástól, helyreállítják a károsodott bélflórát. Minden orvos szinte természetesen írta fel az antibiotikum mellé a joghurtot, ha meg nem akkor biztosan akadt egy kedves idős rokon, aki figyelmeztet rá. Szóval az antibiotikum és a joghurt egy darabig kéz a kézben jártak.

Nemrég egy brit kutatócsoport ennek ellenkezőjét bizonyította. Szinte 3000 65 évnél idősebb, antibiotikum kúrán átesett személyt vizsgáltak, és semmilyen bizonyítékot nem találtak arra, hogy akár a lactobacilus, akár a bifidusz jótékony hatással lett volna az antibiotikum okozta bélflóra-károsodásra vagy hasmenésre.

A 65 év felettiek, ha hosszú időn keresztül, nagyobb adagban kénytelenek szedni antibiotikumot, ennek következménye akár végzetes, kiszáradást okozó hasmenés is lehet. Ennek feltárása és orvoslása érdekében a kutatók újabb vizsgálatokat végeznek.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/kimutattak-semmilyen-hatasa-nincs-a-bifidusznak

Hirdetés


Hirdetés betöltése...