Hirdetés
Te is utálod amikor megbarnul a banánod, és nincs már gusztusod hozzá?
A banánnak e mellett számos egyéb jótékony hatása van: ideális kiegészítője lehet a fogyókúrás étrendnek, ugyanis a közhiedelemmel ellentétben a banán nem hizlal, hanem ellenkezőleg, segít a fogyásban. Nem tartalmaz zsírt, sem koleszterint, és az emésztést is egyenesbe hozza.
Továbbá erősíti az immunrendszert, mivel tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal és szénhidráttal. Segít a gondolkodásban, javítja a memóriát, a benne lévő magnézium és B-vitamin oldja a stresszt, egyensúlyban tartja a savháztartást, valamint elősegíti a nyugodt, mély alvást. Káliumtartalma a szívre van jó hatással, az A-, C-, és E-vitamin pedig a védik a sejteket, nyomelemei pedig lassítják az öregedést.
Elárulunk egy bónusz tippet: a feketéknek azért olyan ragyogóan hófehér a fogsoruk, mert a banán héjának belső felével suvickolják őket! Próbáld ki!
És ha mégis inkább a banánod frissen tartása mellett döntesz, csak csavard be a végeit zacskóba, fóliába, vagy bármely más műanyag alapú cuccba: