KÉSZÜLJÖN FEL MINDENKI! PÁR ÓRA MÚLVA, BRUTÁLIS IDŐJÁRÁS ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA!!!


Hirdetés


Kiadós eső érkezik vasárnap késő délután délnyugat felől, a Dunántúlon akár egyhavi csapadék is eshet – figyelmeztet az Időkép.hu.

metbalazs-csapi2020okt1112karikas.jpg-2020-10-10-14-06-47

Fotó: idokep.hu

Véget ér a nyugodt őszi idő, egy hullámzó hidegfront érkezik szombat éjjel, amely lassan halad át hazánk felett. Ennek hatására, ahogy már azt korábbi cikkünkben is megírtuk, csapadékosra, szelesre, hűvösre fordul időjárásunk. A front miatt vasárnap elsősorban a Dunántúlon és északon eső, záporok várhatóak, majd vasárnap késő délután kiadós eső érkezik délnyugat felől.

VASÁRNAP KÉSŐ DÉLUTÁNTÓL HÉTFŐ ESTIG KÖZEL EGYHAVI CSAPADÉK, AKÁR 40-45 MM ESŐ HULLHAT A DUNÁNTÚLON

– írják, hozzátéve, hogy az északkeleti tájak nagy része szárazon maradhat, ide csak hétfő éjjel, kedd hajnalban érkezhet meg a kiadós csapadék. Ugyanakkor vasárnap éjjel, hétfő reggel a Dunántúl legmagasabb tájain az is előfordulhat, hogy az esőt átmenetileg

HAVAS ESŐ VÁLTJA FEL, A LEGMAGASABB HEGYCSÚCSOKON PEDIG ESETLEG TISZTÁN HÓPIHÉK JELENNEK MEG.

Emellett a Dunántúlon vasárnap feltámad az északi-északnyugati szél, hétfőn pedig erős, viharos széllökések teszik majd még kellemetlenebbé az időjárást. Keddre egy mediterrán ciklon hoz újabb kiadós esőt országszerte, valamint szeles időt – fogalmaznak az előrejelzésben.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...