Készítsünk tojássampont otthon!


Hirdetés


Amikor már samponok hadát kipróbáltam, és nagyjából mindegy volt, hogy melyik márkából és árkategóriából választok, mindenik ugyanúgy viselkedett a kissé problémás és odafigyelést igénylő hajamon, akkor döntöttem úgy: jöjjön a tojássampon!

 

Persze azt egy percig sem hiszem el, hogy az üzletben kapható tojássampon valaha is találkozott tojással. Ezért úgy gondoltam, hogy kipróbálom a házilag készített változatát: gyors, egyszerű és várom az eredményt.

Hozzávalók (zsíros hajra): 2 tojássárga, 4 kanál citromlé, teafaolaj

Normál hajra: 2 egész tojás, 4 evőkanál citromlé, rozmaring illóolaj

Elkészítés: A tojást elkeverjük a citromlével, majd belecsepegtetjük az illóolajat, és összekeverjük. A sampont kenjük fel a száraz hajra, majd jól masszírozzuk bele a fejbőrbe, és alaposan dörzsöljük át vele a hajat is. Utána öblítsük le langyos vízzel. Nagyon fontos, hogy jól leöblítsük, mivel, ha ez nem történik meg, akkor zsíros tapintású mard a haj szárítás után.

A tojás feloldotta a zsírt a fejbőrről, csak éppen nem mostuk le alaposan azt. Ha korpás a fejbőrünk, akkor ehhez a samponhoz adhatunk szódabikarbónát is, egy pár mosással megszabadulhatunk a korpától is.

 

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/keszitsunk-tojassampont-otthon

Hirdetés


Hirdetés betöltése...