Készítsünk svédkeserűt házilag


Hirdetés

A svédkeserű régi családi gyógyírünk, mindig kellett otthon legyen kéznél, hogyha valami betegség megtámadott, gyorsan vettük elő. Ezért is örültem, mikor ráleltem a receptre, mely alapján házilag is el lehet készíteni.

Pontosan kiszámított összetételének és hatóanyagainak köszönhetően igazi csodaszernek bizonyul mind külsőleg mind pedig belsőleg alkalmazva. A legerősebb vértisztítóként tartják számon, méregteleníti a májat, fokozza a vesék és az emésztés normális működését.

Kúraszerű szedése által szinten tarthatjuk az immunrendszert, elkerülhető a fáradtság, levertség és sok betegség megelőzhető. Évente két alkalommal végezzünk hat-nyolchetes kúrát ahhoz, hogy immunrendszerünk tökéletesen ellen tudjon állni mindenféle betegséggel szemben.

Nézzük, hogyan készíthetjük el otthon mi magunk is ezt az igencsak értékes csodaszert.

Hozzávalók: Kicsit furán hangozhatnak a hozzávalók, de gyógynövény üzletben, herbáriában be lehet szerezni őket. 10 gr. aloé – helyette lehet – Encián gyökér vagy ürmöspor, 5 gr. Mirha, 0,2 gr. Sáfrány, 10 gr. Szennalevél, 10 gr. kámfor (természetes), 10 gr. rebarbara gyökér, 10 gr. kurkuma gyökér, 10 gr. Theriak venezian, 5 gr. bábakalács gyökér, 10 gr. Angyalgyökér, 10 gr. Manna

Elkészítés: A hozzávalókat egy széles nyakú 2 literes üvegbe tesszük, majd fél liter 38 – 40 fokos gabona pálinkát vagy gyümölcs pálinkát öntünk rá és jól összekeverjük. Meleg helyen, napon vagy tűzhely mellett tároljuk két hétig, naponta kavargatjuk, felrázzuk. Majd leszűrjük, és sötét üvegben légmentesen tároljuk. Használat előtt mindig fel kell rázni.

Használat belsőleg: igyunk belőle 3 x 1 evőkanállal étkezés előtt, majd étkezés után fél órával. 1 evőkanál svédkeserűt – 1/8 l gyógyteával hígítunk. Külsőleg zsírral keverjük, és kenjük a problémás területre, majd fedjük le egy dunsztkötéssel.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/keszitsunk-svedkeserut-hazilag

Hirdetés
Hirdetés betöltése...