Készítsünk fűszerkeveréket házilag


Hirdetés

A fűszernövények sokkal ízesebbek-zamatosabbak, hogyha frissen szedve fogyasztjuk őket, de mivel természetesen ez egész évben nem lehetséges, jó, hogyha nyáron begyűjtjük, megszárítjuk és eltesszük őket télire.

A házilag szárított és tartósított fűszer vagy a belőle készült keverék sokkal ízletesebb, és mi magunk tudjuk megválasztani a legszebb, legegészségesebb hozzávalókat.

Vegyes fűszerkeverék húsokhoz, salátákhoz, öntetekhez

Hozzávalók: 150 g bazsalikom, 3 g babérlevél, 15 g borókabogyó, 38 g édeskömény, 23 g vargánya,10 g kakukkfű, 14 g kapor, 75 g kömény, 10 g lestyán,185 g majoránna, 5 g mustármag, 25 g pirospaprika, 15 g rozmaring, 185 g petrezselyem, és koriander.

Elkészítés: A hozzávalók mindenikét egyenletesen szárítsuk meg, majd keverjük össze és tegyük egy csavaros üvegbe. A nagyobb darab fűszereket tördeljük össze, de akár kávédarálóban is szétmorzsolhatjuk.

Borspótló fűszer

Vannak olyan szigorú diéták, melyek ajánlják a fekete bors mellőzését. Készítsünk egy olyan keveréket, mely használata ízesíti ételeinket, akárcsak a bors.

Hozzávalók: 85 g koriander, 85 g kömény, 85 g majoránna, 85 g boróka, 170 g csombor, 170 g fehér mustármag, 320 g paprika.

Keverjük össze a hozzávalókat, majd tegyük egy jól záródó, légmenetes csavaros üvegbe.

Forrás:http://twice.hu/receptek/keszitsunk-fuszerkevereket-hazilag

Hirdetés
Hirdetés betöltése...