Készítsünk életerő-salátát a hideg napokra







Hirdetés betöltése…

Már majdnem azt hittük nem lesznek igazán hideg napok, és tessék. De hát mégiscsak  tél van :)

No de így sincs nagy baj, meg kell látnunk más dolgokban is a szépet, igyekezzünk otthonunkban varázsolni egy kis melegséget, és készítsünk délutánra finomságokat, hiszen amellett, hogy jól lakunk, még erőre is kapunk az ételektől.

Szóval dobjunk össze gyorsan egy életerő-salátát. Akár munka után is összeállítható, mivel 15 percnél több időre nincs szükség. Mivel saláta, ezért természetesen az alap egy fejes saláta beszerzése, 40 dkg túró is kerüljön a kosarunkba, 4 szelet ananászt is vásároljunk, ha szeretjük. Majd jöhet két narancs, két evőkanál mazsola, lilahagymából nem kell nagy fej, elég egy kisebb is. Ugyanakkor erőt adó salátánkhoz még szükséges egy evőkanál bontott tökmag, egy evőkanál citromlé, olívaolaj és természetesen só.

Első lépésként természetesen meg kell mosni a salátát, bontsuk szét, a leveleket rakjuk rá egy tányérra. Majd a narancs felhasználása következik: hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd ezután vágjuk fel kockákra. Ugyanez a sors vár az ananászszeletekre is. Egy edénybe keverjük össze a két gyümölcsöt, majd jöhet hozzá a mazsola, a túró és a hagyma, amelyet, hogy mutatósabb legyen, nem árt felkarikázni. A kapott egyveleget ezután rakjuk rá az előkészített salátalevelekre. Már csak annyi van hátra, hogy locsoljuk meg olívaolajjal és a citromlével, a tetejére pedig jöhet a hámozott tökmag, na meg a pár csipet só.

Forrás:twice.hu

Kilenc olyan élelmiszer, amit soha nem lenne szabad újra elfogyasztanunk
Édesítőszer, egy új fajta betegségokozó



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Váratlan eredmény a vegetáriánus étrend vesz... Egy új, várhatóan nagy vitákat kavaró tanulmány szerint a vegetáriánus étrenden élőknél magasabb a rák, az allergia és a mentális betegségek kockázata, mint a húst is fogyasztó embereknél. A Grazi Orvostudományi Egyetem munkatársainak most közölt eredményei szerint a veget...
Párolt bab és édesburgonya Ez az izgalmasan fűszerezett és tápláló vegetáriánus étel ideális választás főételnek vagy akár kiadós köretnek. Ráadásul rendkívül könnyen elkészíthető, és minimális figyelmet igényel főzés közben. A-vitamint, molibdént és C-vitamint tartalmaz. Elkészítési id...
Nem ettek húst az egész életükben harcoló gla... Gladiátorok csontjait vizsgáló kutatók meglepő következtetésre jutottak: az általuk vizsgált "delikvensek", úgy tűnik, mind vegetáriánusok voltak. A bécsi MedUni Orvosi Kutatóközpont munkatársai az ókori Efézus (a mai Törökországban virágzó város), I.E. második, és harmadi...
Miért érdemes fejes salátát fogyasztani? Imádom a salátát, szerencsére van egy olyan jó tulajdonsága, hogy az aprócska magokból rengeteg tud nőni. Azért persze oda kell figyelni arra, hogy a növésük kezdete elején kellőképpen kigyérítsük, mivel csak úgy tudnak fejesedni. Fogyaszthatjuk reggel, délben, este, és ne higg...
Kövér porcsint a konyhába! Ismerjük már jól első ránézésre is, de elsősorban gyomnövényként tekintünk rá. Most kiderül, hogy ez miért is nagy hiba! Ott a helye a balkonládában és a konyhában is. A kövér porcsin - Portulaca oleracea - feltehetőleg Elő-Indiából származik, de már régóta meghon...
Interjú a növényi alapú étrend előnyeiről T... T. Colin Campbell a Cornell University táplálkozási biokémia professzora. 40 éve tanulmányozza az egészség és táplálkozás kapcsolatát, ő írta a Kína Tanulmányt és a Whole című könyvet is. T. Colin Campbell, PhD Robert Mordkin: Hogyan befolyásolta a kutatás azt, hogy Te ...
Fokhagymás-chilis uborkasaláta   Hozzávalók: 1 kg friss uborka 2-3 szál zöld fokhagymaszár só bors 2 dl tejföl 1 chilipaprika 1/2 citrom leve Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk, és legalább 30 percre félretesszük. Amíg az uborka a s...
Ezt együk a munkahelyünkön: Befőttesüveg sal... Karácsonykor, húsvétkor, de akár, ha a vasárnapi ebédre gondolunk, az emberek többsége hajlamos többet enni a sok ünnepi finomságból, mint amennyi elégséges lenne. Éppen ezért már másnap fogyókúrázásba kezdenek, főként a nők, és a edzőtermek látogatottsága is megnő. De ...

Facebook hozzászólás