Hirdetés betöltése...

Készítsünk életerő-salátát a hideg napokra


Hirdetés

Már majdnem azt hittük nem lesznek igazán hideg napok, és tessék. De hát mégiscsak  tél van :)

No de így sincs nagy baj, meg kell látnunk más dolgokban is a szépet, igyekezzünk otthonunkban varázsolni egy kis melegséget, és készítsünk délutánra finomságokat, hiszen amellett, hogy jól lakunk, még erőre is kapunk az ételektől.

Szóval dobjunk össze gyorsan egy életerő-salátát. Akár munka után is összeállítható, mivel 15 percnél több időre nincs szükség. Mivel saláta, ezért természetesen az alap egy fejes saláta beszerzése, 40 dkg túró is kerüljön a kosarunkba, 4 szelet ananászt is vásároljunk, ha szeretjük. Majd jöhet két narancs, két evőkanál mazsola, lilahagymából nem kell nagy fej, elég egy kisebb is. Ugyanakkor erőt adó salátánkhoz még szükséges egy evőkanál bontott tökmag, egy evőkanál citromlé, olívaolaj és természetesen só.

Első lépésként természetesen meg kell mosni a salátát, bontsuk szét, a leveleket rakjuk rá egy tányérra. Majd a narancs felhasználása következik: hámozzuk meg a gyümölcsöt, majd ezután vágjuk fel kockákra. Ugyanez a sors vár az ananászszeletekre is. Egy edénybe keverjük össze a két gyümölcsöt, majd jöhet hozzá a mazsola, a túró és a hagyma, amelyet, hogy mutatósabb legyen, nem árt felkarikázni. A kapott egyveleget ezután rakjuk rá az előkészített salátalevelekre. Már csak annyi van hátra, hogy locsoljuk meg olívaolajjal és a citromlével, a tetejére pedig jöhet a hámozott tökmag, na meg a pár csipet só.

Forrás:twice.hu

Hirdetés

Hirdetés betöltése..