Készítsünk almaecetet otthon!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hogyha túl sok a felesleges almánk, próbáljuk ki a házilag készített almaecetet. Mint tudjuk, rengeteg jótékony hatása van, és ízletes lesznek tőle ételeink is.

Én már egy ideje csak almaecetet használok, nem annyira erős, kellemes az íze, és pont annyira savanyítja az ételeket, amennyire szükséges. Az sem elhanyagolandó tény, hogy igencsak egészséges: sok benne a kálium, kalcium, magnézium, fluor, foszfor és a vas. Magas vitamin, ásványi és nyomelem tartalma miatt fiatalítja a szervezetet, de használhatjuk emésztésre, lábfürdőre, vagy hajhullásra is.

Két kiló almát szeleteljünk vagy reszeljünk le, itt felhasználhatjuk a héját is csak előzőleg jól mossuk meg. Hullás és nem teljesen érett alma is lehet, nem muszáj tökéletesen épek és szépek legyenek. A reszeléket tegyük bele egy 5 literes üvegbe, és öntsünk rá előzőleg felforralt, majd lehűtött 2 liter vizet 20 dkg cukorral jól elkeverve.

Az almák tetejére, akárcsak a kovászos uborkánál, tegyünk egy szelet kenyeret. Az üveget egy sűrű gézzel kössük jól le, mert hanem kiváló táptalajt biztosítunk az ecetmuslincák számára. Így hagyjuk állni és érlelődni tíz napig meleg helyen, majd szűrjük le. Minden keletkezett liter léhez 10 dkg cukrot kell adagolni. Ezután áthelyezhetjük egy hűvösebb helyre, hetek múlva érni és forrni kezd, és már tölthetjük is üvegekbe.

 

Forrás:twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...