Készítsd el a legfinomabb báránylevest Húsvétra







Hirdetés betöltése…

Húsvétkor bárány, nyúl és tojás minden mennyiségben és minden formában az asztalra kerül. Háziasszonyok, hobbiszakácsok, éttermek és séfek egymással versenyeznek, hogy ki készíti a legfinomabb húsvéti eledelt.

Sokszor a legjobb az, ha elővesszük a régi bevált recepteket, vagy felhívjuk a nagyit, hogy mesélje el, régen mi került a húsvéti asztalra. Készítsünk egy olyan báránylevest, mely leginkább Erdélyben szokott a húsvéti asztalra kerülni.

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányhús,
  • 1 l alaplé,
  • 1 lilahagyma,
  • 2 kötés újhagyma,
  • 1 csípős paprika,
  • 4 paradicsom,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 zeller,
  • 100 g zöldborsó1,
  • 1 csokor lestyán,

Elkészítés: A húst jól mossuk meg, majd tegyük oda főni egy nagyobb fazékba, sós vízbe. Miután el kezdett főni, rá 10-15 percre tegyük a fazékba a darabokra vágott hagymát, újhagymát, csípős paprikát, sárgarépát, zellert és paradicsomot is. Egy kis idővel később, mikor már szinte megfőtt a hús, tegyük bele az edénybe a zöldborsót is. A húst vegyük ki, távolítsuk el a csontról, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük vissza a fazékba. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tegyük hozzá az apróra vágott leostyánt, majd hagyjuk, körülbelül még 10-15 percet, míg jól összefőnek az ízek. Tálaláskor tejföllel kínálhatjuk.

Forrás:http://twice.hu/receptek/keszitsd-el-a-legfinomabb-baranylevest-husvetra

Mit tehetünk a kullancs ellen?
Gyors trükkök és praktikák a hétköznapokra



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zsírégető leves minden napra – gyors fogy... Ha sürgősen szeretnél leadni pár kilót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a diétát, melyet általában szívbetegeknél alkalmaznak műtét előtt, ha gyors súlycsökkentésre van szükség. Ez a diéta igen hatásos, de elég drasztikus, ezért csak végső esetben vágj bele, ha úgy érze...
Zöldturmix – az élet itala A nyersvegánság elterjedésével és az internet segítségével, ma már könnyen elérhetőek azok a régi-új irányzatok, amelyek a friss zöld leveles zöldek és a gyümölcsök hatalmáról, jótékony hatásairól számolnak be. Én először nyersvegán külföldi, majd magyar blogokon ta...
Zöldséggel töltött paprika Könnyű elkészíteni, és kimondottan vacsorára ajánlott. Nem telik 30 percnél több időbe, és máris kész a valóságos vitamin-bomba! Mai receptajánlónkban a zöldséggel töltött paprika elkészítésének rejtelmeibe vezetünk titeket.   Két személyre, a következők k...
Zablisztes túrófánk Hozzávaló 25 dkg túró 15 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt   5 dkg Xillit v.,eritritol őrölve   5 dkg margarin   1 dkg élesztő   2 db egész tojás csipet só 1 citrom reszelt héja Elkészítés Az összes anyagot dagasztótálba teszem és  jól elkeverem/ össze...
Zablisztes bukta Hozzávaló 50 dkg sima liszt 10 dkg zabliszt 6 dkg olvasztott vaj csipet só 1 citrom reszelt héja 3 ek Xilit 3 dl tej (ha szükségesnek látod tehetsz még kb 0,3 - 0,5  dl- t bele) 2,5 dkg élesztő 1 egész tojás + 2 sárgája Töltelék szilvalekvár diabetikus ( de l...
Zablisztből palacsinta Azt olvastam, hogy a zabliszt nagyon jótékony hatású. Gyomorvédő és kiválóan alkalmas ételek készítésére. Minden, amibe sima lisztet használunk teljesen vagy részben helyettesíthető vele. Hozzávaló Tészta/ 10 db 20 dkg zabliszt 2 db tojás csipet só xilitv v.eri...
Viszlát, tartósító: mustár készítése házi...  Aki szereti a mustárt, annak érdemes megpróbálnia saját kezűleg elkészíteni. Egyedi íz, igazi gasztroélmény és tartósítószer sem kerül a finomságba.  Mindig is szerettem a mustárt. Gyerekként először a május elsejei felvonulásokon a virsli mellé kanalazottra emlékszem, a...
Világbajnok fokhagymás, spenótos lángos A lángos a nyári fesztiválok, falu- és városnapok egyik kedvenc eledele. Ha otthon is fesztiválhangulatot szeretnénk varázsolni, készítsük el saját ízlésünk szerint a lángost. Az egészben az a jó, hogy nem csak a megszokott feltétekkel tudjuk fogyasztani, hanem fantáziánk sze...

Facebook hozzászólás