Készítsd el a legfinomabb báránylevest Húsvétra


Hirdetés

Húsvétkor bárány, nyúl és tojás minden mennyiségben és minden formában az asztalra kerül. Háziasszonyok, hobbiszakácsok, éttermek és séfek egymással versenyeznek, hogy ki készíti a legfinomabb húsvéti eledelt.

Sokszor a legjobb az, ha elővesszük a régi bevált recepteket, vagy felhívjuk a nagyit, hogy mesélje el, régen mi került a húsvéti asztalra. Készítsünk egy olyan báránylevest, mely leginkább Erdélyben szokott a húsvéti asztalra kerülni.

Hozzávalók:

  • 1 kg bárányhús,
  • 1 l alaplé,
  • 1 lilahagyma,
  • 2 kötés újhagyma,
  • 1 csípős paprika,
  • 4 paradicsom,
  • 2 sárgarépa,
  • 1 zeller,
  • 100 g zöldborsó1,
  • 1 csokor lestyán,

Elkészítés: A húst jól mossuk meg, majd tegyük oda főni egy nagyobb fazékba, sós vízbe. Miután el kezdett főni, rá 10-15 percre tegyük a fazékba a darabokra vágott hagymát, újhagymát, csípős paprikát, sárgarépát, zellert és paradicsomot is. Egy kis idővel később, mikor már szinte megfőtt a hús, tegyük bele az edénybe a zöldborsót is. A húst vegyük ki, távolítsuk el a csontról, és vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük vissza a fazékba. Ekkor öntsük hozzá az alaplevet, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, tegyük hozzá az apróra vágott leostyánt, majd hagyjuk, körülbelül még 10-15 percet, míg jól összefőnek az ízek. Tálaláskor tejföllel kínálhatjuk.

Forrás:http://twice.hu/receptek/keszitsd-el-a-legfinomabb-baranylevest-husvetra

Hirdetés
Hirdetés betöltése..