Kenyérlángos (langalló, töki pompos) recept


Hirdetés

A kürtőskalács mellett a vásárok másik nagy kedvence a “magyar pizza”, ami nem más, mint a Töki pompos, vagy más néven kemencés lángos, vagy megint más néven langalló. Íme egy recept, amiben nem fogsz csalódni!

Hozzávalók

8 nagy szeletre
  1. A tésztához
  2. 400 g burgonya (főtt, áttört)
  3. 90 ml 2,8%-os tej
  4. 1 teáskanál kristálycukor
  5. 30 g élesztő (friss)
  6. 540 g búzaliszt (BL55)
  7. 45 ml étolaj
    0.5 teáskanál
  8. 340 ml víz
  9. A tepsire
  10. étolaj
  11. A feltéthez
  12. 350 ml tejföl (20%-os)
  13. 125 g szalonna, bacon (nyers)
  14. 3 fej lilahagyma
  15. 430 g trappista sajt (reszelt)

    Elkészítés

    120 perc
    1. A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.

    2. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.

    3. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.

    4. Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)

    5. Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.

    6. Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.

    7. Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.

    8. Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.

    9. Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.

 

További receptek itt: cookpad.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése..