Keletlen pite (édes sütemény)


Hirdetés

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 25 dkg liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • csipet só
  • 4 tojás
  • 10 dkg olvasztott margarin

Elkészítése:

Egy közepes tepsit vajjal kikenünk.DSCN1944-480x299

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 1 ek cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tejet, lisztet, tojás sárgákat, amiket előtte kikevertünk a maradék cukorral, sót, majd az olvasztott margarint is hozzácsorgatjuk és alaposan elkeverjük.

Az állaga a madártejéhez fog hasonlítani, de ne ijedjünk meg tőle. A masszát a tepsibe simítjuk. Tetejét kevés olvasztott margarinnal meglocsoljuk.

180 fokon tűpróbáig sütjük. Porcukorral és savanykás lekvárral tálaljuk. Megsütve az állaga a krémes krémjére hasonlít.

forrás: receptneked.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...