Karma: ahogyan viselkedsz másokkal, azt kapod vissza


Hirdetés


Gyakran negatív töltetet hordoz, amikor a karmáról hallunk, gondolok itt arra, hogy valaki valami rosszat tett, és a rossz cselekedet visszahat az elkövetőre, mint valamilyen törvényszerű igazságszolgáltatás. Ez egy rendkívül gyenge, és felszínes képe a karmának. Szanszkrit nyelven a karma azt jelenti, hogy Tett.

Mivel nem egy vákuumban élünk, a tettek kölcsönhatnak egymással, és minden történés egy másik történést szül, létrehozva az ok-okozati láncolat végtelenjét. Az viszont már szubjektív kérdés, hogy ez lehet egyaránt pozitív és negatív. A papok menedéket kerestek a „szenvedés csökkentésében”, az elvonultságban az élet soha véget nem érő hullámhegyei és hullámvölgyei miatt.

Összegyűjtöttünk azok számára néhány tippet, akik nem tudnak elutazni és visszavonulni hosszú évekre egy himalájai hegység egyik magasan fekvő barlangjába, amivel a karmáját úgymond megtisztíthatja, hogy az ok-okozati lánc pozitívabb oldalát élvezzük úgy, hogy még mindig aktívak maradunk az életben.

A hála érzete az első és legfontosabb. A hála fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni! Készítsünk egy listát azokról a dolgokról, amiért hálásak vagyunk és ezt a listát tegyük olyan helyre, ahol minden nap többször látni fogjuk. Ez a nehezebb időkben segíthet előrébb jutni. Egyenlő mértékben fontos része a folyamatnak a megbocsátás. Mindannyiunkat bántottak már meg, és ezt az érzést sokszor hosszú éveken át nem tudjuk elfelejteni, mondjuk ki, néha bosszút is állunk.

Ez azonban nem más, mint út a negatív események lefelé vezető spiráljába, és a saját jó közérzetünk lerombolására. Ezért a megbocsátás fontos. Valakinek aki a múltban megbántott, írj levelet hogy megbocsátottál. Nem muszáj feltétlenül elküldeni, a megbocsátás ténye az, ami fontos, levesz a válladról sok felesleges terhet.

Annak akit te bántottál meg, hasonlóképpen írj bocsánatkérő levelet, ezt szintén nem fontos el is küldeni.

Fontos a gyakorlása a segítőkészségnek és a kedvességnek. Segíts valakinek valamiben anélkül, hogy cserébe várnál valamit. Az elvárások okozta szenvedéstől ez felszabadítja az egót. A tetteid mögött álló szándékot ellenőrizd magadban. Csak az egódnak kell egy kis lendület, vagy valójában valami jutalmat vársz? A végén mindig bumerángként tér vissza, és megüt a Nárcizmus. Másokhoz, és önmagadhoz is légy őszinte.

Önmagunk tanulmányozása egy fontos lépés, a rendszeresen gyakorolt meditáció, és relaxáció ebben segítségünkre lehet.

Ne aggódj amiatt, hogy mások miket gondolnak vagy mondanak rólad, hiszen ezek a tettek tőled a legtöbb esetben teljesen függetlenek. Önmagad nyűgözd le, és ne másokat!

Amíg nem jártál abban a cipőben mint ők, ne ítélj meg másokat, és még utána se ítélkezz, mert senkinek nem ismerheted úgy a történetét, ahogy az ismeri a sajátját.

Ne bánts meg senkit és semmit. Egyetlen nagy család vagyunk ezen a világon, és amit teszel a végén azt kapod majd vissza. A tetteink azok, amiket tapasztalunk.

Forrás:netextra.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...