Kapros, chilis spárga grillezett kecskesajttal recept


Hirdetés

Úgy döntöttem, hogy eltekerek reggel a Millenárisra a Gasztropiknikre. Meg is tettem, egy óra kerékpározás után többféle házi sajtot mélyesztettem a biciklis kosár aljába. Szereztem grillezhető kecskesajtot is, és ez készült belőle ebédre.

 

Kapros, chilis spárga grillezett kecskesajttal

Hozzávalók 2 főre:
1 kis korong lágy kecskesajt (grillezhető, kb. 140 g)
1 csokor vékony szálú, fehér spárga (tisztítva kb. 300 g)
chili
friss kapor
1 gerezd fokhagyma
1+1 ek olívaolaj
2 nagy marék vegyes saláta
½ citrom leve
1 ek extra szűz olívaolaj
A spárgákat megtisztítjuk. Az 500 grammos kiszerelésből kb. 300 grammnyi marad, miután eltávolítjuk a fásabb szárvégeket, és a külső fás burkát.
TIPP: Spárga előkészítése.
Ehhez a recepthez a spárgaszálakat egyben hagyjuk.
Forrásban lévő vízben öt percig főzzük a spárgákat.
Amíg főnek, egy serpenyőbe teszünk egy evőkanál olajat, az aprított chilit, kaprot, és fokhagymát.
Chiliből és kaporból ízlés szerinti mennyiséget, de nem túl sokat használunk.
A fűszeres olajat felhevítjük, majd rászedjük az előfőzött, és lecsepegtetett spárgákat.
2-3 percig pirítjuk.
Közben a sajtot egy evőkanál olívaolajon minden oldalánál fogva pirosra sütjük.
A salátát egy keverőtálban összekeverjük a citromlével és az olajjal.
Az ételt azon frissiben tálaljuk, és fogyasszuk.

Forrás:ritakonyhaja.hu

 

 

Hirdetés
Hirdetés betöltése...