Káposztaleves-kúra: fogyj 7 kilót 7 nap alatt


Hirdetés


A káposztaleves-kúra igen népszerű és közkedvelt diéta, sokan ismerik már és ki is próbálták. Az eredmények szerint, akár 7 kilótól is megszabadít, mindössze 7 nap alatt. Emellett, a jó benne az, hogy egészséges és olcsó!

1000_kaposzta-leves_20141120_173528

Hátránya: nehezen tartható be.

Még mindig jobb, hogy diétázz, minthogy fogyókúrás tablettákat szedj. A rendszeres étkezés előnye ugyanis az, hogy beindítja az anyagcserét, és biztosítja a testsúly egyensúlyát. Két kritikus eset létezik, ami a fogyni vágyást illeti:

* ha túl keveset eszünk, vagy túl ritkán ülünk asztalhoz – ettől a szervezet vészriadót fúj, a folytonos éhségtől pedig az anyagcserénk lelassul, és bármilyen keveset is együnk, az mind ránk ragad. Éppen ezért tanácsolják a táplálkozási szakértők, hogy gyakran étkezzünk, és kicsi adagokat fogyasszunk!

* ha túl nagy adagot fogyasztunk el egy leültünkben – ez túlterheli a gyomrunkat, és a bevitt kalóriák nagyrésze elégetetlenül marad. Ezt követően, egy normális adag étel elfogyasztása után is éhesnek érezzük magunkat, hiszen a kitágult gyomor a bő porcióhoz képest üresen marad. Ebben az esetben fokozatosan csökkentenünk kell a tányérra kirakott étel mennyiségét, bizonyos esetekben pedig sebészeti beavatkozásra is szükség van.

A káposztaleves-kúra szinte minden szempontból előnyös. Annyit ehetsz, amennyi beléd fér, nem kell koplalnod, ráadásul egészséges eledelt kell fogyasztanod, ami nem is kerül sok pénzbe. A kúra ideje 1 hét. A leadott kilók száma pedig akár egyenesen arányos is lehet a diéta napjainak számával.

Hogyan készítsd el a káposztalevest?

Kell hozzá 1 nagy fej káposzta, 5 közepes vagy nagy paradicsom, 2 húsos paprika, 1 kötés petrezselyem, 1 zeller (ökölnyi méretű), 2 nagyobb fej hagyma, só és bors ízlés szerint. Ne adj hozzá olajat vagy egyéb fűszereket, sem pedig más zsírokat!

A kúra, napokra osztva

1. nap – készíthetsz magadnak egy tál friss gyümölcssalátát, a nap hátralevő részében csak a levest eheted. Összesen ötször étkezhetsz egy nap, ebből tehát négyszer levest, egyszer pedig salátát fogsz enni. Innivalóként csakis sima vizet fogyaszthatsz!
2. nap – a gyümölcssalátát váltsd friss zöldségre, a levesporciók maradnak változatlanul. Ami fontos, hogy ne adj hozzá egy csepp olajat sem! A salátát akkor eheted, amikor csak akarod.
3. nap – a levesadagot csökkentsd háromra, a hátralévő két étkezést pedig tedd ki zöldségsalátából és 2–3 gyümölcsből. Mindegyik étkezést válaszd külön a másiktól, és a zöldségeket ne keverd össze a gyümölcsökkel. Csakis sima vizet ihatsz.
4. nap – olyan gyümölcsöket is fogyaszthatsz már, amelyek nem savasak, de növényi zsírokat tartalmaznak. Például 3 banán vagy 3 mangó, esetleg 3 szelet sárgadinnye jól jöhet. A gyümölcsöt egyetlen étkezés alatt fogyaszd el, a többi alatt egyél káposztalevest. Folyadékként csak a sima víz ajánlott, amelyet egyébként a káposztaleves-kúra teljes ideje alatt kell fogyasztanod.
5. nap – a levesbe főzhetsz egy kevés csirkehúst, és továbbra is étkezz ötször egy nap.
6. nap – egyik étkezésed legyen egy maréknyi főtt rizs sárgarépával és borsóval, a többi kötelezően leves.
7. nap – a rizst helyettesítsd roston sült hallal, és fogyaszd második fogásként a leves után. Na meg, a hátralévő étkezésekre megmarad természetesen a leves.

A kúrát, ha bevált, 4 hét után meg lehet ismételni.

Forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...