Jó hír a 35 év fölött szülő nőknek


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Eddig úton-útfélen azzal riogatták az ember lányát, hogy, ha már túl vagy a harmincon, ideje gyorsan legalább egyet szülni, mert a 35 év felett vállalt gyerekek nagy eséllyel valamilyen rendellenességgel születnek. A rémisztő hírek rögtön azzal kezdődtek, hogy vigyázni kell mert Down-koros lesz a pici. Úgy látszik, most ez az elmélet megdőlt.

Egy kutatás szerint a 35 év feletti anyák esetében a születendő gyereke testi rendellenességeinek kockázata sokkal kisebb. A felmérés azt bizonyította, hogy az idősebb nők kisbabái sokkal ritkábban születnek testi fogyatékossággal. A vizsgálatot a Washington Egyetem munkatársai végezték: 76 ezer kismamát, magzatát és annak testi-szervi fejlődését, eseteleges rendellenességeit vizsgálták.

Kiderült, hogy a 35 év fölött szülő nők esetében sokkal kisebb (40 %/al) a rizikó faktor, mint a fiatalabb anyáknál. Az idősebbek esetében kevesebb az esélye annak, hogy a gyerek valamilyen testi fogyatékossággal szülessen. Egyedül a veleszületett szívproblémák esetében mutattak ki azonos esélyt a fiatalabb és a 35 évet betöltött anyukák gyerekei esetében.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...